Below sea

Senioren

Terugblik op  Chess Below The Sea Trophy 2011

Door Jeroen Duin

Zoals een ieder weet heeft Almere 6  de prestigieuze   wedstrijd gewonnen tegen Almere 7 om de Chess Below the Sea Throphy met 6-2. Of anders gezegd. Zoals een ieder weet heeft Almere 7  de prestigieuze wedstrijd verloren  tegen Almere 6  om de Chess Below the Sea Throphy met 2-6. Terugblikkend 5 vragen aan de beide teamcaptains.

1.Tevreden met het resultaat?

Jeroen   Duin: Zonder meer. Het allerbelangrijkste is toch dat je die bokaal naar huis meeneemt. Een 6-2 overwinning is een overtuigende overwinning. Toch hadden we vooraf afgesproken dat we voor een 8-0 overwinning zouden gaan. We hadden ook bedacht  dat we geen remises zouden accepteren. Maar  natuurlijk moet je tevreden zijn.

Ruurd Admiraal  : Nee, wij zijn toch wel heel teleurgesteld. Je weet dat je qua rating de onderliggende partij bent. Maar wij waren zo gemotiveerd dat wij toch wel  hoopt  op een 4-4 en met een beetje geluk op een kleine overwinning Maar nogmaals, achteraf gezien was het een verdiende overwinning voor het zesde!

2 Wie waren jou uitblinkers?

Ruurd : Ik ben natuurlijk heel trots op Simon Vreeburg en Paul Hogervorst. Ik vind het heel knap dat zij in deze belangrijke wedstrijd gewoon  op hun best  spelen. En dan zie je dan ook dat je van spelers kan winnen met een hogere ELO. Pure klasse. Ik ben ook tevreden over mijn spelers die verloren hebben .  Iedereen speelde heel gemotiveerd en jammer genoeg misten we wat geluk. Wij zaten denk ik toch wel heel dichtbij die 4-4

Jeroen: Ik ben natuurlijk ook heel trots op mijn gehele team. Ik vind het heel knap dat je op het goede moment piekt en een goed resultaat binnen haalt. We wonnen onze partijen overtuigend! Jammer genoeg zag je dat  Peter  Delis  en Mijnheer de Duin toch bezweken onder de druk. Ik denk dat er sprake is geweest van overconcentratie. Wij gaan dit zeker  binnen ons team nog bespreken.  Maar eerst maar eens  lekker genieten van de winterstop.

3 Waar denk je met veel plezier aan terug?

Jeroen: De caterings was geweldig. Mijn broodje Hotdog, met gebakken ui was meer dan heerlijk.  Complimenten  voor Ruud en  Babette

Ruurd: Ja, de catering was echt  geweldig ! Mijn voorkeur ging  uit naar dat overheerlijke broodje Hamburger uit de oven. En nogmaals : Babette en Ruud jullie zijn geweldig!

4 Waar ben je het meest trots op?

Ruurd: Wat een lastige vraag. Het is  een geweldige dag geweest. Maar het meest trots  ben ik wel, dat ondanks dat de wedstrijd was gepland om een zaterdag dat bijna iedereen wilde en kon spelen. En natuurlijk is het geweldig dat een speler zoals Paul Keizer bij mijn team wil invallen.

 Jeroen: Helemaal mee  eens . Ik wil niet opscheppen maar wij hadden ook een geweldige invaller. Wij waren heel blij  dat Ron Woudsma  met ons mee wilde spelen.

5 Wensen voor 2012?

Beiden: Wij moeten ons nu echt gaan focussen met onze teams op de  externe competitie. Het degradatiespook ligt op de loer. Maar als al onze spelers net zo gemotiveerd spelen als afgelopen zaterdag gaat het zeker allemaal wel goed komen. En wij wensen een ieder een gezond 2012  toe met veel schaakplezier !