Kerstfeest 2011

Senioren

2011 uitgeluid met zijn allen

Op Maandag 19 December werd, onder leiding van onze grote feestmeester, een geweldige avond neergezet. Natuurlijk was schaken de hoofdmoot, echter wel schaken “met een twist”.

Denk je: “Ok, nu heb ik een goede stelling, hier kan ik wat mee opbouwen”. En dan beslist het “lot” ineens dat de “dame” van het veld verdwenen is. Nee, niet geslagen, gewoon, als bij donderslag, verdwenen. Of… nog leuker, je hebt eindelijk je opening een beetje afgemaakt (en je begon al met een vreemd soort stelling met bijv. Wit: P,T,L,T,L,P,K,D (jawel, twee zwarte lopers) en zwart weer iets heel anders. Hardstikke leuk, maar ja, 10 zetten verder en je moet ineens op een andere plek zitten met een stelling die door iemand anders is opgezet. Aha, nou jou, die pion moet ik maar eens aanvallen…. oeps, dat was effe jammer, die mat gemist…. Argh!

En dan… Zwart met alleen Koning en pionnen en wit met een volledige beginstelling. Ah, klein detail, de koning mag 2 zetten achter elkaar zetten EN op de 1ste zet van die 2 mag hij zichzelf zelfs schaak zetten.

Leuk, dat mag toch geen probleem zijn… oops, na 5 zetten, weg dame.

 

Oh en dan nog die fijne prijzen…. Even een nummertje selecteren… Leo, hier is de prijs, oh, maar wel -15 punten. Pim, hier de hoofdprijs (Pim: “Oh da’s zwaar, oh ja, dat zijn de aardappelen”).

 

Oftewel en heel geslaagde avond, echt heel leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Met heel veel dank aan de organisator van deze feestelijke en gezellige avond en natuurlijk alle leden die zo enthousiast meededen en het serieuze met het grappige schaakspel toch weer geweldig wisten te combineren.

 

Tot 2 Januari bij onze eerste schaakavond (let wel: Rapid!).


  

 

  


  


Tot Maandag in het nieuwe jaar.