IMG2000

Nipt gelijkspel Almere 7 – Probleem 4

Senioren

Nipt gelijkspel Almere 7 tegen Het Probleem 4

 

Geschreven door Paul Hogervorst

 

IMG_2001

Maandagavond 7 november begon eindelijk het seizoen voor Almere 7 in de 4e klasse SGA. In de hele 4e klasse doen slechts 7 teams mee en Almere was in de eerste ronde vrij. Onze tegenstander, Het Probleem uit Amsterdam-West, had de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen, dus we wisten dat het moeilijk ging worden. Bovendien was Ruurd afwezig; we moesten de motivatie uit onszelf halen en het met ondergetekende als vervangende teamleider doen.

 

Aan bord 2 speelde Dick Brugman met wit. Het werd een vlotte partij; niet verwonderlijk want, zoals een clubgenoot onlangs vertelde, tegen Dick ben je altijd aan zet.

Binnen de kortste keren stond een eindspel op het bord met een zwarte toren en 3 pionnen tegen een wit paard met 3 pionnen. Helaas voor de thuisclub kon een zwart randpionnetje ongehinderd doorlopen. 0-1.

 

 

 

Ik zelf speelde aan bord 3 en wist de stand gelijk te trekken. De tegenstander hielp in een Franse doorschuif wel mee:

1. e4 e6 2. d4 d5 3. e5 c5 4. Pf3 Pc6 5. c3 Db6 6. Le2 Ld7 7. 0-0 Tc8 8. Pa3 (een paard aan de rand ..) a6 9. Tb1? cxd4 10. Pxd4 Lxa3 (en wit verliest een stuk. Weliswaar kwam er na veel ruilen een gevaarlijke aanval over de b-lijn met de zware stukken en een irritante a-pion, maar zwart hield zijn voordeel vast.) 1-1.

                                               IMG 2012

 

 

Sjaak Dorval aan bord 4 had in een remise-achtig eindspel iets meer initiatief dan zijn tegenstander, maar verder dan zetherhaling kwam het niet. 1