Derde start met verlies tegen kampioenskandidaat

Senioren

Afgelopen maandag (8e) speelde Almere 3 haar openingswedstrijd in SGA 1A tegen het sterke team van de Wachter 1. Al jarenlang speelt de Wachter een vooraanstaande rol in de 1e klasse, en dat zal dit jaar zeker weer gebeuren.

Zij behoren tot de kanshebbers voor de 1e plaats. Het 3e team zal gaan strijden om de plaatsen daaronder. Maar zeker behoort dit team niet tot de zwakkere broeders.

 

Wij gingen de strijd aan met een invaller, die het uitstekend heeft gedaan. De eerste speler die de score opende was Kees Vlak (1737) op bord vier tegen I. van Herpt (1889). In een partij waar veelvuldig werd geruild bleven de zware stukken achter met een aantal pionnen. Van Herpt vond het toen genoeg en bood Kees remise aan, welke Kees na overleg met zijn teamleider accepteerde.

 

De volgende score kwam terecht bij onze invaller Hans Heine Makkreel (1668). Hij speelde op het zesde bord zijn partij tegen S. Steinbuch (1782), en bewandelde moeilijke wegen, echter hij bleef steeds aan de goede zijde en wist zijn partij naar een mooie remise te manoeuvreren.

 

De partij van Johan Bertelkamp (1744) op bord 5 tegen J. Eggelte (1832) eindigde na de ruil van alle lichte stukken in een remise.

 

Gerard Koeleman (1714) speelde tegen oud clubgenoot J. Haspels (1755) op het zevende bord. In het middenspel vergiste Gerard zich, maar dit had geen gevolgen en er ontspon zich een gevecht waarin Gerard de iets betere stelling had. Plotseling liepen wij tegen de 0 aan. Gerard verplaatste zijn Dame naar een ongedekt veld en gaf deze pardoes weg. Jammer van deze partij.

 

Intussen was de partij van Pieter Kooijman (1723) tegen P. Hoopman(1601) gekanteld. Pieter had het initiatief, maar raakte dit in een paar zetten kwijt en stond plots veel minder. Tenslotte moest Pieter de nul incasseren, welke toch wel onverwachts was. (3.5-1.5)

 

Bij de eerste drie borden stond de Wachter ook een betere score te wachten gezien de stand op de borden.

 

Rob van de Kamp (1786), spelend op het eerste bord tegen C. Hopman (2146),  liet een gedegen indruk achter. Hij wist zijn tegenstander goed klem te zetten en deze kon slechts manoeuvreren op de onderste drie rijen. Het grote ratingverschil was op het bord niet te zien en met iets minder tijd op de klok wist Rob een mooie score te halen (