teamC1

Almere C1 – de kop is eraf

Jeugd

Het jeugd team Almere C1 heeft de spits afgebeten in hun eerste Meesterklasse C toernooi dag.

De eerste ronde ging niet door, er was geen team, dus dat was een reglementair 4-0. Gelukkig was iedereen op tijd geinformeerd en om 14:30 begon het team aan ronde 2 van de 8 ronden die dit jaar nog worden gespeeld.

Het was zwaar tegen VAS C1 die, met een ELO van meer dan 400 punten boven

Almere, te goed bleken voor het Almeerse team. Desalnietemin waren het leuke partijen met ook nog spannende momenten, (kleine?) winst kansen voor Ahnaf, Dominick en Tycho. Job had het met zwart tegen zijn tegenstander vanaf het begin heel moeilijk. Hij begon met een siciliaan maar bij zet 9 na een lange rokade van wit begon het moelijk te worden.

het team klaar voor de start 

 

Ahnaf begon met een d4 opening waar zijn tegenstander met konings-indisch op reageerde. Er waren momenten waarin beide kanten duidelijk winst kansen hadden, maar uiteindelijk kreeg Ahnaf’s tegenstander de overhand. 

 

Bij Dominick ging het in het begin redelijk gelijk op, Dominick had zelfs even een voordeeltje, maar het lukte niet om de tegenstander (die 500 ELO punten meer had) eronder te krijgen.

Bij Tycho was het zelfs heel spanned, de opening ging goed en vrijwel direct had Tycho een klein voordeel en kon zijn tegenstander onder druk zetten. Helaas werd er verderop bij zet 17 iets gemist waardoor het voordeel volledig naar zijn tegenstander ging. Totdat, op zet 23, de VAS speler een penning naar de Dame toe liet waardoor zijn dame verloren ging.  Hierdoor leek het helemaal om te slaan. De VAS speler was echter ook heel slim en bij zet 31 ging ook Tycho’s Dame verloren.  Na al dat geweld bleek er te weinig over voor zwart om nog weerstand te bieden aan de opmars van de overgebleven witte pionnen. 

Ook deze partij werd met een 0 be-eindigd. 

 

Een eindstand van 0-4, maar wel vier hele pittige, interessante en leuke partijen. Al met al was het een geweldige middag en het team kijkt al uit naar de volgende 2 ronden op 29 September.