SGA beker 5 maart

Senioren

The SGA-cupteam strikes again!

Door Martijn Woudsma

Ons SGA-cupteam heeft iets speciaals, we kunnen blijkbaar niet meer verliezen, zelfs niet tegen veel sterkere tegenstanders. De hechte formatie (zelden invallers nodig) en de teamspirit alsmede de do-or-die mentaliteit (het is en blijft immers op knockout basis dus er zijn geen 2e kansen) moeten toch wel de belangrijkste pijlers achter dit succes zijn.

Mede dankzij Pim zijn opmerking dat we al 3 jaar ongeslagen waren ben ik eens in de historie gaan duiken van het SGA bekerteam en het historisch overzicht overtreft zelfs hetgeen Pim al stelde (bron: SGA-archief):

Als we namelijk over puur verlies op bordpunten praten (en 2-2 uitslagen even wegdenken) dan zijn we al ongeslagen sinds 10 december 2007! De laatste echte nederlaag was toen tegen Tal/DCG waar we met 3-1 onderuit gingen. We hebben dus al ruim 4 jaar lang geen match meer verloren!

Het seizoen erop werden we weliswaar uitgeschakeld door Caissa op 02 februari 2009 doch qua bordpunten was de uitslag 2-2. Helaas werkte het SGA-reglement daar in ons nadeel.

Het seizoen 2009/2010 kende qua bordpunten ook geen verlies. Hier werden we de beker uitgeknikkerd na een 2-2 gelijkspel tegen (wederom) Tal/DCG. Dit was op 08 maart 2010. Ook hier pakte het reglement nadelig uit.

Het afgelopen seizoen was een hoogtepunt waarbij we op 27 april 2011 de CUP wisten te pakken, met als verliezend finalist VAS. Ook dit werd overigens 2-2, maar ditmaal was het reglement dan eindelijk in ons voordeel.

Dit mag toch best een prestatie van formaat genoemd worden en het einde van de ongeslagen reeks is nog niet in zicht!

Omdat ik toch al in het SGA-archief aan het pluizen was nog wat leuke cijfers, Pim en Martin zijn al vanaf seizoen 2004/2005 vaste waarden in het bekerteam (behoudens beide in het seizoen 2005/2006 toen we een heel ander team hadden).

Beide heren hebben als volgt gepresteerd:

seizoen 2004/2005          Pim 2