Almeerse jeugd succesvol in jeugdtoernooi

Jeugd

Het eerste GrandPrix toernooi van dit jaar, het VAS Zwarte Veulen Jeugdtoernooi  werd dit jaar gehouden in de Meevaart. Zo’n 53 jeugdspelers wisten de weg naar die locatie te vinden en hadden een prachtige schaakmiddag. Opmerkelijk was het grote aantal deelnemers uit Almere, maar liefst 13 jongens en meisjes, waarvan 11 van onze Schaakvereniging.

Er werd gestreden in 7 groepen en met succes!
In groep 7 eindigde de 5-jarige Thomas Kutchoukov op een ongedeelde 2e plaats met 6 punten uit 7 partijen. Heel bijzonder was het klassieke stikmat dat hij compleet met dameofferop het bord wist te toveren!

Ook heel knap was de overwinning van Rohan in groep 6. Hij eindigde weliswaar gelijk met 2 andere kinderen, maar kreeg de 1e prijs op grond van SB punten. Een fantastisch resultaat! Als derde eindigde Kavya Raulji, die we natuurlijk ook nog kennen van vorig jaar toen ze nog in Almere speelde.

Rohan wint de 1e prijs

En als we het toch over meisjes hebben: Julia de Ro verkeerde in bloedvorm. Zij won al haar partijen (6 uit 6) en werd ongedeeld eerste. Daarnaast legde  ze ook nog beslag op de wisseltrofee voor het beste meisje. Met een flinke beker en de loodzware wisseltrofee ging ze trots en tevreden naar huis. Het was wel flink sjouwen, maar ik had de indruk dat ze dat niet heel erg vond. Tweede in deze groep werd Daniel Kutchoukov. Hij won ook al zijn partijen, op