Almere 4 wint van Isolani 2

Senioren

Afgelopen maandag 3 februari speelde het team de belangrijke thuiswedstrijd tegen een directe concurrent in de tussenstand Isolani 2.

Isolani kwam met twee spelers minder. Hun teamleider liet weten dat ze bord 8 leeg zouden houden zodat onze speler intern kon gaan spelen. Een sportief gebaar. En geheel onverwachts moest ook de 1e bordspeler van Isolani op het allerlaatste moment afhaken wegens familieomstandigheden. En zo hadden wij al bij de start 2 gratis punten.

Het wedstrijdverloop.

Bord 3: Hans Heijne Makkreel stond na een half uur een pion achter in veel mindere stelling Voor verlies moest worden gevreesd totdat de tegenstander een penning toeliet zodat Hans winstkansen kreeg die hij behendig in het eindspel uitschoof.

Bord 2: Albert Kortendijk speelde een goede partij, kwam pion voor met betere stelling, veroverde de kwaliteit: een winststelling. Maar hoe speel je die uit met nog 7 minuten bedenktijd over? De tegenstander hielp hem hierbij door zijn paard weg te geven.

Bord 4: Rob Nuij bood op moment dat Albert een paard toegeworpen kreeg remise aan in iets betere stelling, hetgeen geaccepteerd werd door zijn tegenstander..

Bord 5: Wim Peters kreeg de Bird opening tegenover zich en zette zijn stukken goed neer, kreeg ruimte en na verdubbeling van zijn torens op de d-lijn een prima aanval op de vijandelijke koning. Door zijn drukstelling raakte zijn tegenstander blijkbaar onder te grote druk en deed hij een beslissende misgreep door in slechte stelling zijn paard te offeren. Een mooie overwinning.

Bord 6: Michel van Liempdt gaf in goede stelling een stuk weg. Zijn tegenstander gaf hem daarna geen enkele kans meer. Jammer want hij was topscorer met 3 punten uit 3. Volgende keer nieuwe kansen.

Bord 7: Ronald Vlek speelde een goede partij. Het evenwicht werd niet verbroken en in een stand met ongelijke lopers werd besloten tot remise.

Einduitslag 6-2: een prima prestatie van ons team ook al hadden we het tij mee met de gratis punten. Het vierde heeft nu al 5 matchpunten en is hiermee in ieder geval zeker van handhaving.