Drama voor team 3

Senioren

Afgelopen maandag speelde Almere 3 tegen het op papier zwakste team uit de groep. Er moest minimaal gelijk gespeeld of gewonnen worden om in veilige haven te komen. In de eerste klasse degraderen twee teams, en dat moet ons derde niet gebeuren anders wordt de kloof met ons tweede wel erg groot. Maar het werd een drama.

Het rating verschil op de eerste vier borden was wel in evenwicht, het verschil moest gemaakt worden op de onderste vier borden. 
Als eerste was Rob van de Kamp klaar op het eerste bord, helaas met een teleurstellend resultaat. Rob deed mee op mijn verzoek omdat er veel afmeldingen waren. Maar hij heeft op dit moment geen klik met het schaken en wilde eigenlijk niet aantreden. “Slecht in het vel” verloor hij zeer terecht in een ommezien binnen anderhalf uur spelen (…), na het nemen van veel te grote risico’s. Afijn, Rob neemt vanaf nu dan ook ‘schaakverlof’.
Intussen had Ton Sprong op bord zes tegen de jeugdige Deborah (1587)  een pion ingeleverd. Maar zijn wraak zou zoet zijn. Hij plaatste een toren op e5, met de bedoeling deze te laten insluiten door het zwarte paard op d5. Dit was niet goed voor zwart, maar de tegenstander reageerde