Almere 2:verwachte sterke tegenstander, onverwacht grote nederlaag

Senioren

 

Dat het zwaar zou worden tegen BSG wisten wij van te voren, immers allemaal 2000+ spelers bij onze tegenstander, en daarbij het besef dat bij ons Ivo niet speelde.

Na veel afzeggingen van invallers moest ikzelf meespelen in de KNSB, na een zeer slechte generale de avond ervoor begon ik vol goede moed aan de partij.

Bert die op het 1e bord speelde, kwam goed uit de opening en was positief over zijn stelling, met Danny op het 8e bord ging het minder goed, hij verbruikte veel tijd in een moeilijke stelling.

Bij Henk en Martin ging de partij gelijkwaardig op, en Pieter die tegen hun sterkste speler speelde deed het goed.

 

Over de partijen van Martijn en Tobias kan ik niet zo veel zeggen. Ik heb bij hun altijd wel het gevoel dat het goed gaat, en als dat niet zo is, dan hebben zij altijd nog wel hun eindspel dat zij goed beheersen.

 

Rond de klok van 16.00 uur werd het eerste punt gescoord.

 

Ton op bord 5 tegen de zeer sterke Coen v.d. Heijden scoorde een onverwachte zege 0-1 !

 

Voor het Almeerse team een geweldige opsteker, dat moest een goede ruggensteun zijn.

 

Vrij snel daarna scoorde Henk remise, en wist Tobias niet meer dan een remise te pakken. Maar toch een mooie tussenstand 1-2.

 

Echter daarna ging het op alle borden minder, Danny kwam een stuk achter en daarna werd hij langzaam aan opgepeuzeld. 2-2

 

Toen vervolgens Martin in een verloren eindspel belandde en Pieter langzaam van het bord werd gestoten was het plotseling een 4-2 achterstand en wisten Bert en Martijn wat zij moesten doen.

 

Echter beiden hadden inmiddels een slechte stelling bereikt, waar zij slechts konden hopen op een slechte zet van hun tegenstander. Deze bleven echter koelbloedig doorschuiven en wisten ook deze twee partijen te winnen. 6-2

 

Het is nog geen crisis, maar de volgende drie wedstrijden zijn zeer cruciaal. Op zaterdag 13 december de thuiswedstrijd tegen Wageningen war wij gelijk mee staan.

 

De stand

 

r3

Klasse 3D

Rav

Mp

Bp

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.

HSG

2068

5

15

     

4

     

5