C1 jeugd blijft verbazen in de Meesterklasse C

Analyses Senioren

 

 Zaterdag 8 november speelde ons dappere en jeugdige C-team weer twee wedstrijden in de Meesterklasse C. Het werd een dag met twee gezichten.

In de ochtend begonnen we tegen het sterke Kasteel C1 met de Griekse broertjes Paris en Dimitrios Loutragotis op de eerste twee borden. Al snel werd duidelijk hoe belangrijk een beetje openingskennis is, want  Jeroen op bord 2 miste in het Twee Paardenspel op de 8e zet het sterke Df3 en verloor een stuk door een sterke dubbele aanval van de dame.

 

 

Aan bord 1 kreeg Daniel te maken met de doorschuifvariant van de Caro-Kann. Er kwam een stelling op het bord waarin hij zich niet zo op zijn gemak voelde en langzaam maar zeker schoof de sterke Dimitrios (KNSB rating 1868) hem van het bord. Onze dames aan het 3e en 4e bord, Jessie Mang en Kavya Raulji, waren zeker niet kansloos. Kavya was erg teleurgesteld nadat ze in de partij een goede kans had gemist op een betere stelling met een pion meer. Ze koos echter voor een verkeerd plan en verloor al snel veel materiaal. Jessie had zeker kansen in haar partij tegen Bram Rutten, maar wist die niet te verzilveren en verloor toch. Deze 4-0 nederlaag was gezien de partijen niet echt nodig. Ik had de indruk dat onze jonkies een beetje ge