6 vs 7

Chess below the Sea 2014: 5 vragen aan …

Senioren

Zoals iedere schaker weet heeft afgelopen zaterdag Almere 6 de jaarlijkse wedstrijd om de Chess Below The Sea Trophy met 5-3 gewonnen van Almere 7.

 

 

Of anders gezegd: Almere 7 heeft de prestigieuze wedstrijd om de Chess Below the Sea Throphy 2014 met 3-5 verloren van Almere 6.

 

Vandaag stel ik dan ook mijn 5 vragen van de week aan de beide teamcaptains.

 

1.Tevreden met het resultaat?

Jeroen Duin: Ja, en gelukkig en trots en het blijft toch wel echt bijzonder! De beker is weer terug in ons team. En dat zag er halverwege de middag echt niet naar uit. Met nog twee partijen te spelen keken we tegen een 4-3 achterstand aan. En ook nog eens onduidelijke stellingen op de beide overgebleven borden. Maar ik durf het te zeggen, na de grote teleurstelling van vorig jaar, de wil om te willen was zo groot dat heeft ons net iets sterker gemaakt dan onze tegenstander. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze nu even best naast hun schoenen mogen lopen. Niet te lang, maar deze overwinning, ik blijf het zeggen, prachtig!. Ik verheug me natuurlijk op onze huldiging morgen hier op het Stadshuisplein. Maar nu eerst nog feest vieren en dan zien we morgen wel weer verder. 

 

Ruurd Admiraal  : Wat denk je!Teleurgesteld op zijn minst. Vol vertrouwen zijn de wedstrijd in gegaan. Spelend vanuit onze mogelijkheden hebben we dit jaar al geweldige resultaten neergezet. Wellicht niet bij een ieder bekend, maar met een score van 6 uit 3 zijn we gedeeld koploper in de 4e klasse SGA. Dus met de moraal zat het dan ook heel goed. En ik geloof ook dat we het niet te licht hebben opgepakt. Natuurlijk weten wij dat Almere 6 ook een trotse koploper is. Maar dan wel een klasse hoger. Er zat gewoon niet meer in. En dus toch ook wel een beetje trots. Want wat een spektakel op de borden. Ik denk dat het publiek de grote winnaar is geweest.En daar gaat het toch eigenlijk toch ook wel om.

 

2 Wie waren jou uitblinkers?

Ruurd : Ik ben natuurlijk,ondanks deze nederlaag, heel trots op al mijn spelers. Vooruit dan, Simon Vreeburg. Die jongen doet al jaren wat van hem verwacht wordt. Tegen Andr