E-team derde op NK Rapid

Jeugd

Almere was zondag 21 september 2014 goed vertegenwoordigd op de Open Nederlandse Kampioenschappen Rapidschaak voor Jeugdteams in Mierlo. We gingen op stap met in totaal 16 kinderen verdeeld over 4 teams en een hele delegatie ouders en begeleiders. Almere speelde in de F- en E-poule mee voor de prijzen. Hieronder lees je een samenvatting van de dag.

Het C-team
De C-groep was lastig, heel lastig. Ons C-team bestond uit 4 kinderen uit de A-groep van onze interne jeugdcompetitie, Julia, Rohan, Pawan en Katja. De tegenstanders waren vaak ouder en soms zelfs 2000+! Uiteindelijk scoorde iedereen 1 winstpartij en speelden ze als team 1 keer gelijk.

Derde plaats voor het E-team
In de E-poule werd Almere vertegenwoordigd door 4 talentvolle schakertjes van ongeveer 10 jaar oud. Ze maakten een hele tijd kans op de eerste plaats. Het was vooral voor Daniel en Jessie een lastige opgave, op de topborden was de tegenstand namelijk erg sterk. Ze handhaafden zich beide goed en scoorden respectievelijk 4 en 3 punten uit 7 partijen. Op bord 3 en 4 werd extreem goed werk verricht, Masha en Kavya wonnen bijna alles waardoor het team een hoop cruciale matchpunten scoorden.

De laatste ronden waren erg spannend. Op het kritische moment liepen ze de nodige puntjes mis, de eerste plaats was helaas niet meer in zicht. Dit was voor de 3 meiden en jongen geen reden om op te geven. Het doorzettingsvermogen werd beloond met de derde plaats.

van links naar rechts Masha (5 uit 7), Kavya (6 uit 7), Jessie (3 uit 7) en Daniel (4 uit 7)

De F