C-team

Tweede Speeldag Meesterklasse C jeugd

Analyses Senioren

Vandaag was de tweede speeldag voor onze dappere C1 spelers. In deze klasse wordt gespeeld door jeugd t/m 14 jaar. Almere wordt vertegenwoordigd door een zeer jong team, want met zijn 12 jaar was Jeroen van den Berg vandaag de oudste speler van ons team. En dan te bedenken dat hij gisteren die twaalfde verjaardag vierde!

 

 

Ondanks die leeftijd hadden zij de eerste speeldag uitstekend gepresteerd: 3 matchpunten uit 3 wedstrijden met een 5e plaats als beloning. Door deze hoge positie konden we dan ook sterke tegenstanders verwachten. Omdat we door ziekte geen beroep konden doen op ervaren speelsters zoals Julia de Roo en Jessie Mang, traden we aan met een onverwachte invaller: Milan Khorram.

 

 

De eerste wedstrijd streden we tegen het sterke Assen. Op het eerste bord moest Daniel Kutchoukov het opnemen tegen Tycho Bruggink, die in 2013 nog deelnemer was op het EK! Daniel speelde een sterke partij, maar besloot tot een offer dat niet goed genoeg was doorgerekend. Daarmee kwamen we op een 1-0 achterstand, die echter al gauw werd rechtgezet door onze invaller Milan. Hij speelde een spectaculaire partij, waarin hij zijn tegenstander van het bord offerde. Aan het derde bord leek Kavya Raulji eerst ten onder te gaan in het geweld van haar veel oudere tegenstander, maar zij herstelde zich knap. Zij wist met haar dame en toren de baas te blijven over twee torens en een loper en lokte de witte koning in een matnet: 2-1. Jeroen aan bord 2 wist een pionneneindspel met een pion meer net niet tot winst te brengen. Dat betekende 2,5