Almere 1 wint in ronde 4

Analyses Senioren

Vorige week zaterdag was alweer de vierde KNSB-dag van het seizoen. Het eerste speelde tegen DSG-Pallas en won met 4,5-3,5. Hieronder een verslag van de partijen.

 

Dennis had en ingewikkelde patij met ongelijk materiaal (toren tegen twee stukken). De tegenstander zette nog voor lange tijd vervelende druk. Het middenspel werd overleefd, in het eindspel was het voor beide partijen moeilijk om en winstplan te verzinnen. Uiteindelijk was remise het terechte resultaat.

Diederic speelde zoals gewoonlijk een partij die voor de leek in zijn openingsrepetoire niet te begrijpen is. Z’n tegenstander had het overigens drukker met het bijhouden van de andere partijen met z’n eigen partij, En daar kon Diederic mooi gebruik van maken.

Johannes kwam in een toreneindspel terecht dat er gewonnen uitzag maar waar de meningen op dat moment nog over verdeeld waren. De tegenstander koos een verliezende verdediging waardoor het op het bord nooit getest is. Zie hieronder de analyse van Johannes.

 

Pim stond vanf het begin van het middenspel slecht. De afloop leek dan ook onafwendbaar en uiteindelijk leverde deze partij de tweede nul voor Almere op.

Mike stond overwegend en beter maar kreeg plotseling  een aanval over zich heen. Hoewel het er voor de toeschouwer slecht voor hem uitzeg bleef er een stelling over, waarbij beide partijen eeuwig schaak konden afdwingen.

Richard was als laatste klaar en stond veel beter. Maar omdat een snel winst moeilijk te vinden was nam hij geen risico en stelde de teamoverwinning door bij  een 4-3 voorsprong remise te spelen.

Jarno had een prachtige beslissende aanval. De tegenstanderr hielp een beetje waardoor de partij in één zet was beslist. Maar zonder deze fout van de tegenstander was de partij eigenlijk ook wel beslist.

Ahnaf overspeelde z’n tegenstander en had in het middenspel een  toren plus een  pion tegen een loper maar toen ging er een telefoon en dat was helaas die van Ahnaf zelf. Jammer Ahnaf het zal iedereen wel eens gebeuren maar volgende wedstrijd telefoon inleveren bij de teamleider.

Lees hier het verslag van DSG Pallas: http://www.dsgpallas.nl/extern.php?ID=24

 

T

Almere 1

1994

DSG Pallas

1886

1.

Dennis van Leusden

2070

René Renders

2091

½

½

2.

Diederic ‘t Hooft

2056

Eric Goedhart

1717

1

0

3.

Johannes Kossen

2018

Jim Klinge

1920

1

0

4.

Pim Groot

1957

Max van de Pavoordt

1872

0

1

5.

Mike van Niel

1970

Guy Bielderman

2052

½

½

6.

Richard van ‘t Schip

1985

Johnny Paans

1876

½

½

7.

Jarno Witkamp

1983

Chris Rindertsma

1893

1

0

8.

Ahnaf Tajwar Uddin

1910

Gerard Burgers

1668

0

1