Almere 4 verslaat koploper VAS 4

Senioren

Doordat Almere 4 al geen degradatiegevaar meer loopt, konden de spelers vrij uit hun partij spelen. Geen opdrachten, gewoon lekker schaken.

 

VAS was op alle borden in het voordeel, als je naar hun rating kijkt. Nadeel voor de VAS spelers was dat zij als koploper hun favoriete positie moesten waarmaken.

 

Deze wedstrijd heb ik weinig van de borden kunnen zien, omdat ik op mijn eigen bord toch wel alle tijd nodig had, weinig gewandel dit keer.

 

Naast mij op het achtste bord kwam Johan Haspels niet goed uit de opening, gaf daarbij ook nog een stuk weg en konden de stukken worden opgeruimd. Johan heeft daarna wel kunnen genieten van zijn teamgenoten, die hem alsnog een prettige avond bezorgden.

 

Vanaf mijn eigen bord zag ik daarna de diverse borden leeg worden. Dick de Jong was als tweede klaar met een keurige remise tegen Chris van Bockel (1845), vervolgens werd er remise getekend op het bord van Johan Dielhoff tegen Joost van Dongen (1801).

 

Tussenstand 2-1

 

Daarna wist Kees Vlak vanuit een verloren stelling(werd mij verteld) de winst te grijpen tegen Sietske Greeuw (1938) en bewees Kees zijn goede vorm. Tot nu toe extern 100%. Keurig.

 

Daarna volgde Albert Kortendijk tegen Ton Koekkoek(1862), die de winst pakte en Almere op voorsprong zette ! 2-3

 

Dit was van korte duur, onze invaller Harald kon het helaas niet bolwerken tegen Eelco Hakvoort (1868), voorwaar geen schande. 3-3

 

De andere invaller Hans Heine Makkreel, liet zien dat hij de laatste tijd goede partijen kan neerzetten. Daar weet Martijn Woudsma alles van, en nu dus ook Marten van der Veen(1808).

Hij speelde een goede partij en hield de partij in evenwicht. 3.5-3.5

 

Mijn partij was als enige nog bezig. Ik had mijn sterkere opponent Andy Soest (1808) al een keer remise aangeboden, maar dat weigerde hij furieus. Hij zag kansen en buitte dat uit. Ik speelde het zoals gewoonlijk niet helemaal correct, maar dat deed Andy ook en zodoende bleef ik in leven. Met nog 1.39 op de klok en Andy nog een minuut of 16, dook ik G4 modus. En de kunst is dan dat je snel speelt. Binnen de kortste keren had ik meer dan drie minuten op de klok en mijn tegenstander kon de eenvoudige winst met drie vrij pionnen niet vinden. Verbruikte veel tijd en gaf eerst de H-pion, toen de G-pion, daarna de E-pion en de stelling was in evenwicht, met betere kansen voor mij.

 

Toen Andy vervolgens remise aanbood wist ik, dat hij rijp was voor de