Almere 7 wint voor de 2e keer Chess Below The Sea Throphy

Senioren

Zoals iedere schaker weet ,heeft Almere 7 de prestigieuze wedstrijd met 4-3 gewonnen tegen Almere 6 om de Chess Below the Sea Throphy. Of anders gezegd. Almere 6 heeft de prestigieuze wedstrijd met 3-4 verloren tegen Almere 7 om de Chess Below the Sea Throphy. Na dit lustrumjaar leidt Almere 6 met 3 tegen 2

 

 

Vandaag stel ik dan ook mijn 5 vragen van de week aan de beide teamcaptains.

1.Tevreden met het resultaat?

Jeroen Duin: Geen commentaar!

Ruurd Admiraal  : Wat denk je!. Wij zijn nu een paar uur na deze historische wedstrijd door het dolle heen. Voor mij persoonlijk is dit een van mijn mooiste overwinningen uit mijn schaak carrière. Ik heb er altijd in geloofd!  Ook na de zeer ruime nederlaag van afgelopen maandag ( 0-8 red). Wellicht waren wij daardoor nog meer gemotiveerd. De pers heeft ons nooit serieus genomen.Ook niet na onze overwinning van twee jaar geleden. En dat dit resultaat! Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze nu even best naast hun schoenen mogen lopen. Niet te lang , maar deze overwinning, ik blijf het zeggen, onvoorstelbaar. ik zal de huldiging van twee jaar geleden op het Stadhuisplein nooit meer vergeten.. Ik heb er begrip voor dat de Gemeente hierop moet bezuinigen. Geen Stadhuisplein, maar nu eerst wel feest vieren en dan zien we morgen wel weer verder.

2 Wie waren jou uitblinkers?

Ruurd : Ik ben natuurlijk heel trots op al mijn spelers. Ik wil bij deze wel weer Simon Vreeburg noemen. Met zijn overwinning van vandaag heeft Simon in deze klassieker een prachtige score van 4,5 uit 5. En natuurlijk ook Daniel Kutchoukov die een overwinning behaalde tegen een speler die na 2 wedstrijden in zijn externe competitie een TPR achter zijn naam heeft staan van 2614. En natuurlijk ook complimenten aan Martin Staa. Ik weet niet wah het is, maar wederom piekt Martin op het juiste moment. Voor Martin alweer zijn  derde overwinning in deze prachtige klassieker, Laat ik dan ook  Dick Brugman noemen. Hij verzaakt nooit. Hij speelde dan ook al de vijf wedstrijden mee. En met een nuttige en solide remise heeft ook Dick een belangrijk deel in onze overwinning. En ik moet natuurlijk onze gastspelers Ron de Bruin en Paul Keizer bedanken. En ook voor hun de felicitaties.Voor Ron is het ook alweer zijn vierde keer dat hij deze prachtige bokaal heeft gewonnen.

Jeroen: In een team wat zo ontzettend door het ijs zakt, mag en kan je niet van uitblinkers spreken. Vooruit dan maar weer,André Sypkes. Die jongen doet gewoon al die jaren wat van hem verwacht wordt. Ook hij heeft een optimale score van 4,5 uit 5.En mijn complimenten ook voor onze nestor uit het team , ons aller Jan. Na een prachtige remise tegen de grote kampioenskandidaat de Volewijckers 2 , doet Jan wat ie moet doen, net als Andre  en pakt een regelmatige overwinning op bord 5.

3 Waar denk je met veel plezier aan terug?

Jeroen: Moeilijk, moeilijk. De caterings was weer geweldig. Mijn complimenten voor het team van Ruud. En ik wil natuurlijk mijn teamspelers Ron en Paul feliciteren met hun glorieuze overwinning. En het doet me goed om good old Ron Woudsma en Joan van der Biezen weer van de partij zijn.En bij deze wil ik mijn teamspelers Ron en Paul feliciteren met hun glorieuze overwinning.

Ruurd: Ja, de catering was echt geweldig ! En nogmaals ,Ruud en Ria bedankt. Maar het mooiste moment blijft het in ontvangst nemen met mijn team van die prachtige wisselbokaal. 

4 Waar ben je het meest trots op?

Ruurd: Wat een lastige vraag. Het is een geweldige dag geweest. Op zo’n mooie dag als vandaag ben ik op alles wel  heel trots.

Jeroen: Wat moet ik hier nou op zeggen.

5 Wensen voor 2016?

Ruurd: Wij moeten ons nu echt gaan focussen met mijn team op de externe competitie.  Maar als al onze spelers net zo gemotiveerd spelen als vandaag ,kan het toch nog een heel mooi seizoen worden, waarop we toch stilletjes mogen hopen op onze eerste overwinning.  En ik wens iedereen een gezond 2016 toe met veel schaakplezier!

Jeroen: Wij moeten met ons team wel weer verder. Ik heb begrepen van het bestuur dat mijn positie als teamleider wederom  niet ter discussie staat. Dus ik spreek bij deze mijn waardering uit naar het bestuur, dat zij wederom het vertrouwen in mij niet hebben opgezegd, En ook ik wens iedereen een gezond 2016 toe met veel schaakplezier!

Definitieve uitslag:

Almere 6                       Almere 7

André Sypkes                   Ron Bruins                        1-0

Paul Hogervorst                Paul Keizers                      rem-       

Theo de Nartis                 Dick Brugman                     rem

Ron Woudsma                  Martin Staa                       0-1

Jan Huisman                    Ruurd Admiraal                   1-0

Peter Delis                      Daniel Kutchoukov               0-1        

Joan van der Biezen          Simon Vreeburg                  0-1  

Topscorelijst na 5 wedstrijden:

André Sijpkes en  Simon Vreeburg  met 4,5 punt.