Almere 2 blijft in de KNSB

senioren-incompleet

Zaterdag 25 april. Wat een dag. Almere 1 kon promoveren en Almere 2 kon zich handhaven, maar het kon ook allebei niet. Dan zou alles weer bij het oude zijn: Almere met 1 team in de 3e klasse van de KNSB-competitie, zoals het tot een jaar geleden altijd al geweest is. En zo konden we zomaar spreken van een historisch belangrijke dag voor Schaakvereniging Almere.

 

De afzeggingen van Ivo en Pieter stelden ons, Ton in het bijzonder, voor de nodige problematiek. Rob kon ook niet spelen in Almere 1. Woensdagavond was alles in kannen en kruiken: Jarno en Richard zouden bij ons invallen, totdat Diederic ook nog eens gebukt ging onder familieomstandigheden. Daardoor werd uitteindelijk op vrijdagmiddag door Ton en Johan besloten dat Richard naar Almere 1 ging en dat wij Leo erbij kregen. Dit hield een lichte verzwakking van Almere 2 in.

 

Martijn. Wat een partij speelde hij. De tegenstander had last van halve kennis en dat kan heel gevaarlijk zijn. Je kunt in de opening vaak beter helemaal niets weten dan dat je