Micha Lindenaar wint het 1e Trinitas Jeugdschaaktoernooi

Jeugd

Voor de kinderen die op de schaakschool van het Trinitas Gymnasium zitten of op school schaakles krijgen, was er zaterdag 31 oktober een toernooi georganiseerd. Er deden 45 spelers mee en 15 daarvan waren meisjes! Voor de meeste deelnemers was dit hun eerste schaaktoernooi. En dat terwijl de meesten 2 maanden geleden pas voor het eerst schaakles kregen!

 

De speelzaal tijdens de eerste ronde

Groep 1
De 1ste groep was met de meest ervaren schakers. Daar in eindigden Roger Labruyere (4,5 uit 7)en Andrei Todoran (4,5 uit 7) samen op de 3de plek. Ze hadden gelijk gespeeld met elkaar en van de zelfde mensen gewonnen en verloren. Op de 2de plek eindigde Masha Lindenaar (5 uit 7). Op de 1ste plek eindigde Micha Lindenaar (6 uit 7).

Groep 2
In de 2de groep was alles makkelijk te beslissen. 3: Tom van Rijn (5 uit 7) 2: Sem van der Star (5 uit 7). Sem won het onderlinge duel van Tom. Op de 1ste plek eindigde Emre Avci (5,5 uit 7).

Groep 3
In groep 3 waren in tegenstelling tot de andere groepen 13 spelers. De eerste 3 plekken hadden allemaal 5 punten. Op de 3de plek eindigde Daniël Meijer (5 uit 7). Op de 2de plek Yoanic Naipal (5 uit 7). En op de 1ste plek Yashneil Rokkam (5 uit 7). Rafi Algareb (4,5 uit 7) en Mark Westerhof (4,5 uit 7) eindigden op de 4de en 5de plek. Zij mochten een klein prijsje komen uitzoeken.
 

Groep 4
In de 4de groep eindigden op de podiumplekken 3 meiden. Op de 3de plek eindigde Vivian Jagnarian (4,5 uit 7). Op de 2de plek Delara Ansari (5 uit 7). En op de 1ste plek eindigde Emilia Andreoli (6 uit 7).

Groep 5
In de 6de groep was het heel spannend. Uiteindlijk eindigde Nikkie Hollander (5 uit 7). Op de 3de plek. Chimene Gravenstijn(6 uit 7) op de 2de plek en Massimo Andreoli (6 uit 7) eindigde op de 1ste plek. Massomi won de onderling partij van Chimene.

Groep 5

Groep 5 in actie

Al met al was het een heel erg geslaagd toernooi! De organisatie werd gedaan door allemaal mensen die verbonden zijn aan de Schaakschool Almere: Jarno Witkamp (indeling), Dennis van Leusden, Frans Hazenberg, Pim Groot, Dick Brugman en Irina Lindenaar (allen tafelleiders) en Ron Bruins (presentatie). Maar natuurlijk hebben mijn zusje Masha en ik ook meegeholpen (inschrijving).

Trinitas gymnasium stelde kosteloos de mooie ruimte ter beschikking. En natuurlijk moeten we de mensen van de catering bedanken voor hun inzet.

En tenslotte: Pim Groot maakte de mooie foto’s.

Katja Lindenaar