NK E Waalwijk

Vier Almeerders op NK E

Analyses Jeugd

Dit weekend speelden Duncan Klaren, Kavya Raulji, Dalya Mang en Daniel Kutchoukov het Nederlands Kampioenschap tot 10 jaar in Waalwijk. Het was een toernooi met ups en downs en vooral een heel spannend slot. 

 

 

Duncan
Duncan Klaren schaakt nu een jaar serieus, in januari 2014 kreeg hij voor het eerst les van Frans op zijn basisschool de Bommelstein. Hij doet erg veel aan schaken en speelt veel toernooien. Hier plukt hij nu al de vruchten van. Hij kwalificeerde zich door op het PK E 5 uit 7 te scoren. In de barrage die daarna volgde scoorde hij 4,5 uit 5. Hij werd op het NK uiteindelijk tiende met een score van 5,5 uit 9. Hij won er 5, verloor er 3 en speelde 1 remise.  

 

Duncan

 

Hieronder zijn partij tegen Saad Zubair. Na een door beiden goed gespeelde opening verliest Duncan een pion. Hij laat daarna de dame en loper slim samenwerken en wint een kwaliteit. In het slot offert hij zijn extra materiaal voor een prachtig mat.

 

 

Dalya

Dalya Mang heeft het laatste jaar grote stappen gemaakt. Ik ben altijd erg onder de indruk van haar partijen. Ze weet intuitief erg goed waar de stukken horen waardoor het lijkt alsof er (in plaats van een meisje van 9) een volwassen persoon aan het schaken is. Ze eindigt netjes in de middenmoot met 4,5 uit 9.

 

Dalya

 

Hieronder haar partij tegen Stella Honkoop. In de opening staan er een aantal stukken van wit en zwart in, Dalya ruilt haar kwetsbare stuk en wint vervolgens een loper. Hierna begint Dalya een koningsaanval, dit werkte helaas niet helemaal waardoor ze het stuk weer moest teruggeven. Ze besluiten uiteindelijk in een complexe stelling tot remise. Omdat ik verbaasd was van het resultaat, kon het niet laten om het door de engine te gooien. Die vond uiteindelijk (na een minuut rekenen) inderdaad een eeuwig schaak…

 

 

Kavya

Kavya Raulji werd vorig jaar Nederlands kampioen in de meisjescategorie. Ook dit jaar ging het goed, ze einigde gedeeld eerste samen met Eline Roebers en Janne Allaart. Er werd gevluggerd om te bepalen wie de winnaar is. Helaas verloor Kavya de 5+3-blitz-potjes. Ze eindigde op een prachtige maar op dat moment zure derde plaats.

 

Kavya

 

Hieronder haar partij tegen de uiteindelijke winnaar Janne Allaart in de achtste ronde. Op dit moment moest Kavya winnen om in de race te blijven, ze speelde een zeeslang van een partij, meer dan honderd zetten! De partij is erg indrukwekkend en eindigt in een dame+paard-vs-dame-eindspel. Ze wint de partij door het paard tijdelijk te offeren en vervolgens de dame te winnen. 

 

 

Daniel

Daniel Kutchoukov speelde net als Kavya voor het kampioenschap. Vorig jaar won hij het toernooi met een score van 8 uit 9. Dit jaar had hij een hoop concurrentie, in de top was het erg spannend met een hoop schakers uit de SGA. Uiteindelijk eindigden Daniel, Matteo van Cleef en Alexander Rutten op 7 uit 9. Ze gingen vluggeren om de titel. Alexander bleek een erg goede vluggeraar te zijn en won van Matteo en Daniel. Daniel werd uiteindelijk derde. 

 

 Daniel tijdens barrage

 

Hieronder een partij van Daniel tegen Nils Neisingh. Hij moest deze winnen om nog kans te maken op de titel. Op zet 22 vond hij een mooie combinatie die gedwongen een stuk won.