Aankondiging Toernooi Luxemburg

Aankondiging

Luxemburg:

http://www.desprenger-echternach.lu/index.php/nl/ausschreibung-nl

Dit toernooi telt niet mee voor de rating. Bedenktijd is 45 minuten per persoon. Er worden in het weekend van 18 en 19 juni 9 ronden zwitsers gespeeld in 1 grote groep van ongeveer 350 deelnemers.

Het toernooi wordt gespeeld in een oud klooster in het gezellige plaatsje Echternach in Luxemburg, op 380 km van Almere. Er spelen ieder jaar vele nederlanders mee.

Zelf heb ik aan dit toernooi meegedaan in 2009 t/m 2011 en in 2014.

De heenreis maak ik op vrijdagochtend 17 juni. Vrijdagmiddag aankomst in Echternach.  Vrijdag is er dan tijd om het plaatsje te bekijken en eventueel in de fraaie omgeving wat te wandelen.

Zaterdag worden er 5 partijen gespeeld en zondag nog 4.  Zondagavond rijden we weer naar huis en dan zijn we rond 23:00 weer in Almere.

Er is een camping in Echternach en er is ook een ruim aanbod aan hotels vanaf 60 euro per nacht.

Ik wil hier wel weer aan meedoen en er kunnen 3-4 personen met mij meerijden.  

En van 16 t/m 20 juli wordt voor de 39e keer het Open Toernooi van Gent gespeeld. Ook dit toernooi (met ongeveer 350 deelnemers die 9 ronden zwitsers spelen in 1 groep) telt niet mee voor de ratingverwerking.  En dat is maar goed ook,  want het vindt plaats tijdens de Gente Feesten.

Overnachten kan voor 30 euro per nacht (incl ontbijt)  bij tijdige aanmelding.  Caspar en Pim gaan hier dit jaar weer aan meedoen.