Almere 1 wint in eigen huis

Analyses Senioren

Dit weekend was alweer de tweede ronde van de KNSB. Beide Almeerse knsb-teams speelden thuis. Almere 1 speelde tegen Hoogland die dit seizoen debuteert in de KNSB. In tegenstelling tot vorige keer waar de tegenstander een ruim ratingoverschot had, waren wij nou de favorieten. 

Vroeg in de middag kwamen we op 1-0 voorsprong door een blunder van de tegenstander van Mike.  Mike staat nu als enige op 2 uit 2! Ook Diederic won zijn partij vrij vlot door oppermachtige knollen op c4 en d5 waarvan er 1 op d6 binnenkwam met een winnende aanval. 

Anhaf had een zware pot op het eerste bord. Na een interessante Alapin ging het mis op het h-lijn en verloor hij. Tussenstand 2-1. Dennis had een spanennde aanvalspartij met een koningsaanval op de damevleugel. Op het moment leek te ontsnappen met een gelijke (of iets betere) stelling profiteerde hij van een fout van de tegenstander en sleepte hij een punt binnen om de 3-1 op het bord te brengen.  

 

 Kort hierna was het eerste matchpunt een feit, omdat Ivo zijn partij wist te winnen. Vroeg in de opening speelde zijn tegenstander een onnauwkeurige zet en kwam daardoor onder onprettige druk te staan. De rest van de partij kan je vinden in de partij-viewer. 

 

 

Op dit moment waren Jarno, Johannes en Martijn nog bezig. Jarno wist voor ons de eerste teamoverwinning te verzekeren door te winnen op bord 7. Johannes speelde tegen een talentvolle jeugdspeler die een toreneindspel met een pion minder alsnog remise wist te houden. 

Tot slot was de kers op de taart voor Martijn. Hij speelde zijn favoriete variant in de moderne verdediging (grapje). De partij is hieronder na te spelen. De overwinning wordt gevierd groeten uit het PC.