Almere goed vertegenwoordigd op NK

Analyses Jeugd

Dit jaar spelen er tientallen kinderen van de Schaakvereniging Almere op verschillende Nederlandse Kampioenschappen. Zo speelden er afgelopen maand in totaal 9 kinderen van de schaakvereniging op het NK tot en met 10 jaar in Waalwijk. Dit waren Oscar Klaren, Roger Labruyere, Brendan Lieuw, Micha Lindenaar, Dinant van Koeveringe, Thomas Kutchoukov, Dalya Mang, Mandy Zheng en Manasvita Basa.

 

Uitblinkers waren Oscar Klaren en Dalya Mang, ze scoorden beide 5.5 punten en eindigden daarmee in de top. Dalya werd vijfde bij de meisjes en Oscar tiende in de algemene groep. Ik denk dat het voor de meeste kinderen hun eerste Nederlands Kampioenschap was, er werd dus heel veel ervaring opgedaan en ongetwijfeld veel geleerd. De Almeerse toeschouwers en trainers hebben in ieder geval kunnen genieten van een hoop ‘sensationele’ partijen. Stukoffers, koningsaanvallen alles wat de toeschouwer kon ‘wensen’ was aanwezig. De mooiste partij vond ik zelf die van Manasvita in ronde 3, zie hieronder de partij.

 

 

Aankomende meivakantie zijn er twee NK’s: vanaf 29 april tot en met 7 mei is het NK tot en met 14 jaar oud. Hier doen Jeroen van de Berg en Katja Lindenaar aan mee.

Daarnaast wordt er in die zelfde week op 5, 6 en 7 mei geschaakt in Rijswijk in de leeftijdsklasse tot en met 12 jaar hier doen wederom heel veel Almeerders aan mee: Daniel Kutchoukov, Duncan Klaren, Jessie Mang, Kavya Raulji, Dalya Mang, Mandy Zheng, Vivienne Chen en Masha Lindenaar.

 

Zie voor meer informatie de kalender van de KNSB http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/kalender/2016/nederlandse-jeugdkampioenschappen-a-b-en-c (hier vind je ook de toernooisites)