Gemiste kans Almere 4

Senioren

Maandag speelde Almere 4 tegen het danig verzwakte KLM/Pegasus 1. En ondanks de late afzegging van Bert had Almere 4 op zeker vijf borden de hogere rating en was een verwachte 5-3 overwinning zeker een resultaat wat behaald kon worden.

Hoe anders bleek het te gaan. KLM/Pegasus had zijn drie sterkste spelers op de borden 2-3-4 neergezet en een 1679 speler op bord 1. De lagere borden waren allemaal spelers onder de 1643.

De eerste score kwam van onze vierde bordspeler, invaller Raymond v.d. Bos, hij behaalde een mooie remise tegen Ferry Weverling(1744), die moest berusten in steeds een gelijke stelling.

Als tweede was invaller Rob Nuy op het 2e bord klaar. Een mooi kwaliteitsoffer van zijn tegenstander Hugo Luirink(1896) op de vleugel zorgde voor ruimte in het centrum en een paar zetten later konden de stukken in de beginopstelling worden gezet. 0.5-1.5

Er was nog niets aan de hand, totdat de partij van Pieter Kooijman spelend op bord 6 tegen Paul Muiser (1643) onverwacht ook een remise werd. Hier was geen rekening mee gehouden 1-2.

Gelukkig wist Hans Kaldenbach tegen hun sterkste speler John Spinhoven(1923) op het 3e bord een mooie remise uit het vuur te slepen. Een positieve score die de burger weer moed gaf 1.5-2.5

Maar toen sloeg de vlam in de pijp. Bij Andries Speek, op het 1e bord tegen Piet Avis(1679) werd een eindspel bereikt met Dame met twee lichte stukken tegen Dame met Toren. Helaas kon Andries zijn stukken niet goed laten samenwerken en moest hij berusten in een geforceerde remise 2-3.

Toen sloeg de schrik ons om het hart, Hans Heine Makkreel op bord 7 gaf pardoes zijn Dame weg en omdat de borden van Johan Haspels en ondergetekende niet geheel duidelijk waren, dreigde een niet  verwachte nederlaag.

Gelukkig voor ons, wist Hans zich goed te beheersen na deze teleurstelling en ging er toch maar weer goed voor zitten, je bent immers bezig met een team wedstrijd. En Hans wist zijn tegenstander tot wanhoop te brengen. Met een paard en een Toren drong hij de witte stelling binnen en wist een mooie remise te forceren 2.5-3.5  Keurig Hans.

Hierdoor hadden wij nog kansen op een positief resultaat. Johan Haspels op het 8e bord, had intussen een pionnetje veroverd, en was met zijn eigen pionnen flink aan de wandel. Echter ergens liet hij de winst liggen er werd de tussenstand 3-4.

Het 5e bord van Ton stond redelijk in de brand. Zijn tegenstander Maarten Langen had een Toren geofferd om deze later weer terug te veroveren, maar kostte hem wel een licht stuk. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleef er een gewonnen eindspel over voor Ton. Eindstand 4-4

Een uitslag met gemengde gevoelens.

TS