Hutseflutse 2016 (nu met foto’s)

Senioren

Afgelopen zaterdag , 2 april , is het eerste Hutseflutstoernooi gespeeld. Er werd gespeeld  in 1 poule van 5 deelnemers en 1 poule van 6 deelnemer  volgens de Hutsefluts spelregelformule . Dit keer is er ingedeeld op sterkte. Een overwinning levert 2 punten op, een remise ieder 1 en bij een nederlaag net als in het gewone schaakleven nul punten. Daarbij  konden de spelers, gebruik maken van de jokerregel. Er zijn foto’s gemaakt door Paul Keizers, het album is hier terug te vinden: https://goo.gl/photos/Cap3u6aXRWYv4oyPA.

De bovenste 3 spelers van groep A en B plaatsten zich voor de finale. Hoe hoger je eindigde bij het schaken, hoe meer punten je meenam naar de finale. En dat is dan wel weer zo bijzonder aan de  Hutsefluts formule, niet schaken maar sjoelbakken om de eerste prijs.

 

In een sidderende Finale wist Daniel Kutchoukov met zijn allerlaatste schijf, met nog een schijfje in de twee, Henk Bermon en Paul Hogervorst te passeren. Kortom, spannender konden de finalisten het niet maken.

 

Ons jeugdlid Kavya Rauli  werd uitgeroepen tot de meest strijdlustigste speler.

 

Kavya maakte  in haar bekende spelstijl optimaal gebruik van de tijd, 15 minuten per speler, Veel van haar partijen waren dan ook vaak als laatste beëindigd, en met succes, want Kavya

wist zich te plaatsen voor de finale.

De Lucky-Loser prijs is gewonnen door Bram van Eijnatten .

Ruurd Admiraal, dit jaar winnaar van Chess Below The Sea, won tenslotte de aanmoedigingsprijs. Al met al een uiterst geslaagd toernooi. met veel strijdlust en veel gezelligheid.

De nasimaaltijd na afloop was een groot succes. Maar liefst 22  schakers, ook veel spelers van ons eerste en tweede team, lieten zich deze overheerlijke nasi met saté  a la Ruud

goed smaken.

       
 

De Eindstand

       
         
SPELER

WP

BONUS

SCORE

TOTAAL

  SCHAKEN

SCHAKEN

SJOELBAK

 
Daniel Kutchoukov

11

10

61

82

Paul Hogervorst

9

5

67

81

Henk Bermon

7

5

69

81

Bram van Eijnatten

11

10

56

77

Kavya Raulji

6

0

64

70

Raymond van der Bos

3

0

56

59

Alfons Wonsodrono

5

     
Paul Keizers

4

     
Jeroen Duin

1,5

     
Luc van Dijk

1,5

     
Ruurd Admiraal

-o,5

     

 

Veel gehoord:

Sjoelen is toch ook wel erg leuk!

 

HELAAS

Op zaterdagmiddag 23 april kan  geen zaterdagmiddagsoos worden georganiseerd. Op deze middag zijn meerdere andere activiteiten in ons gebouw. Het is dan gewoon te druk, Vandaar! Iedereen blijft natuurlijk welkom om naar  ons eerste en tweede team te kijken bij hun laatste wedstrijd van dit seizoen.

Jeroen Duin