14124040 10209930396475985 916478930 o

Martijn Woudsma wint de beslissingsmatch om het rapidkampioenschap van Richard van ’t Schip

Analyses Senioren

Martijn heeft vorig seizoen de winterrapid gewonnen en ging ook in de zomerrapid steeds aan de leiding. Hij stond heel lang een half punt voor op Richard, maar verloor in de laatste ronde van Pim (Groot) terwijl Richard zijn partij wel won. Toen stond Richard na een lange achtervolging dus voor het eerst bovenaan en dat was ook gelijk de eindstand! Dat maakte een onderling duel noodzakelijk om tot een algeheel rapidkampioen te komen.

 

Er werden eerst twee partijen 15+10 gespeeld. Als dat geen beslissing zou opleveren, werden er nog twee partijen 10+5 gespeeld. Als dat ook 1-1 zou worden, zou er gesnelschaakt worden met het tempo 3+2.

Martijn won de eerste partij en in de tweede partij stond hij ook heel goed, maar toch kwam het nog op snelschaken aan.

De eerste partij lijkt erg eenzijdig, totdat Martijn een fout maakt en Richard weer alle kansen krijgt:

Nu stond Martijn met 1-0 voor en was remise dus genoeg om de match te beslissen.

Door het gebroddel van Martijn in de vorige partij beginnen we weer opnieuw, nu met iets minder tijd (10+5):

Richard zit weer in een must-win situation:

De match was erg spannend en vooral de laatste partij is sterk gespeeld van Richard. Alle partijen werden door zwart gewonnen, wat te denken geeft over het witrepertoire van de spelers…

Helaas was Richard in het snelschaken (3+2) echt te langzaam en won Martijn twee keer op tijd. Er moest toch een keer een beslissing vallen: de match duurde al van half 9 tot bijna 12 uur en de bar ging al dicht.