SGA D-team kampioenschappen bij VAS

Jeugd

 

Zondagmiddag werden bij VAS in Amsterdam de D-team kampioenschappen van de SGA gehouden. Elf teams streden om 2 plaatsen in de KNSB meesterklasse D in Den Bosch in het najaar.

VAS bracht maar liefst 5 teams op de been. Almere had 3 teams meegebracht. Verder waren er nog 2 teams van Caïssa en 1 van Amsterdam West.

De teams waren:

Almere D1

Almere D2

Almere D3

Jessie Mang

Dalya Mang

Brendan Lieuw

Duncan Klaren

Oscar Klaren

Edmond Labruyère

Jimmy Zheng

Masha Lindenaar

Mandy Zheng

Kavya Raulji

Mischa Lindenaar

Miika Maruška

  Roger Labruyère

Artur Garaev

 

In de eerste ronde kwamen Almere D1 en Almere D2 tegen elkaar in het strijdperk, en daarnaast VAS D1 tegen VAS D2. Almere D3 had de eerste ronde een bye.

De aanmoedigingen van Almere D2 teamleider Irina konden niet verhinderen dat Almere D1 de match won met 4-0. Ok VAS D2 gaf de punten niet cadeau en verloor met 3-1 van VAS D1.

Na de derde ronde stond Almere D1 een half bordpunt voor op VAS D1. Het tweede van Almere had toen 2 matches verloren ( de andere tegen VAS D2) en een bye gehad. Almere D3 had met 4-0 verloren van VAS D1, maar daarna tweemaal met 3-1 gewonnen.

In de vierde ronde speelde de koploper Almere D1 tegen VAS D1.

Helaas verloren Jessie en Jimmy van Khoi en Kasper. Kavya had een lichte achterstand tegen Matteo en Duncan kwam een stuk voor tegen Leon Reina. Uiteindelijk verloor Kavya helaas en Duncan won de partij.

Nu stond VAS D1 twee punten voor op Almere D1. Almere D3 had uitstekend gepresteerd en stond na de vierde ronde gedeeld tweede met Almere D1.

Almere D2 had deze ronde met 4-0 gewonnen.

 uitslag 1

In de vijfde ronde speelde Almere D1 tegen Almere D3.

Borden 2 tot en met 3 waren redelijk vlot gewonnen, maar op bord 1 bood Brendan stevig tegenstand. Uiteindelijk won de ervaring van Jessie, en won Almere D1 met 4-0. Almere D2 won met 4-0 van Caïssa D2.

Inmiddels was VAS D2 al aardig opgekomen, en had met 3,5 -0,5 gewonnen van VAS D3 en stond nog maar 1 punt achter op Almere D1.

uitslag 2

In de zesde ronde kwam Almere D1 uit tegen VAS D2. Deze ronde mocht niet verloren gaan om een plaatsing voor de KNSB meesterklasse D zeker te stellen.

Kavya won vlot in deze ronde, en Duncan kwam al snel een kwaliteit voor te staan tegen Aadi Patwardhan. Jimmy verloor helaas van de sterk spelende Ingo Bello, en Jessie was in een heftige strijd verwikkeld met Eline Roebers. Duncan kon echter helaas zijn voorsprong niet handhaven en kwam onder druk te staan en verloor uiteindelijk de partij. Bij Jessie en Eline was de situatie nog onoverzichtelijk. Almere had minimaal een gelijkspel nodig, dus Jessie moest winnen. Met nog een paar minuten op de klok bood Eline remise aan, wat Jessie afsloeg. Wat volgde was een zenuwslopend eindspel, niet in het minst voor de teamleider, die uiteindelijk zag hoe Jessie de partij toch op fantastische wijze wist te winnen met 20 tegen 19 seconden op de klok!

Almere D1 stond nog steeds tweede met 1 punt voorsprong!

Intussen speelde Almere D2 tegen koploper Almere D1. Ze streden dapper, Oscar leek even tegenwicht te kunnen bieden aan Leon Reina, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Hoe anders ging het op bord 3 waar Roger Labruyère zomaar ging winnen van Kasper Bleeker. Een kleine sensatie! Voor het matchresultaat maakte dat helaas niet uit, en D2 verloor met 3-1.

uitslag 3

In de laatste ronde moest Almere D1 winnen om de tweede plaats te behouden. De tegenstander was VAS D3.

Duncan en Jimmy wonnen vlot. Wat op bord 1 en 4 gebeurde was een thriller waardig. Jessie had een moeilijke stelling tegen Rufus Ang. Kavya kwam op bord 4 een stuk achter…  Zou het toch nog mis gaan?

Gelukkig had Kavya nog een Houdini act in haar repertoire, ze won het stuk terug en uiteindelijk de partij. Ook Jessie wist vaardig de stelling in haar voordeel te veranderen en won ook. 4-0! De tweede plaats was verzekerd, en daarmee de plaats voor de KNSB Meesterklasse.

Eindstand (eerste 5)

1.     VAS D1

2.     Almere D1

3.     VAS D2

4.     Caïssa D1

5.     Almere D2

prijs