Almere 1 verliest in Hoogeveen

Analyses Senioren

Afgelopen 15 januari speelde het eerste tegen Hoogeveen. Hier alsnog een verslag van deze match. 

 

Van Ahnaf een korte en leerzame Sicilianse aanvalspartij. Hij brengt Almere op voorsprong (1-0).

 

Bij Johannes kwam een zwaar theoretische Catalaan op het bord. Vanaf de 9de zet dacht hij dat hij het allemaal voor het eerst zag, maar bij thuiskomst bleek hyij het natuurlijk weer eens tot en met de 13de zet in een file te hebben staan. Na 18 zetten had Johannes een zeer comfortabele stelling en ook meer tijd. Met een teamleider die ingespannen over zijn bord gebogen zat, dacht hij er op dat moment goed aan te doen remise aan te bieden. Ahnaf had net gewonnen, de rest zag er niet ongunstig uit en met een remise was de sterkste speler van de tegenpartij onschadelijk gemaakt. Het leek geen slechte redenering, maar achteraf was het eigenlijk alleen maar zonde van de mooie stelling (1½-½).

 

 

Diederic speelde volgens eigen zeggen een weinig verheffend potje met zwart dat al na 19 zetten door zetherhaling in remise eindigde. Na afloop bleek dat hij in de slotstelling had kunnen doorspelen en dan beter stond , maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij die mogelijkheid niet eens had gezien.” (2-1).

Mike mocht aantreden tegen de sportieve Christiaan Mol. Hij kwam op bekend terrein terwijl zijn tegenstander al snel in de denktank ging. Daardoor pakte ik ca 25 minuten voorsprong op de klok. Christiaan bleef echter wel normale zetten doen en Mike verrekende zich waardoor hij een gat op d4 de mijn stelling moest toelaten. Mike bood mede gezien stand op de borden remise aan. Bij thuiskomst bleek de remise wel ok. Het ‘toegestane gat’ bleek dus wel mee te vallen. Eindstand 0,00 volgens computer.

Bijna tegelijkertijd met de remises van Johannes en Diederic kwam de tussenstand op 2½-1½.

Dennis kwam wat ongelukkig uit de opening waardoor het snel misging (2½-2½)

Richard verloor zijn partij, waardoor Almere op achterstand kwam (2½-3½) zie partij

 

De tegenstander van Ton was Marc Snuverink. Na de tweede zet van Ton was Marc al uit zijn theorie (wie niet). Daardoor moest hij veel tijd steken in de opening en het middenspel en kreeg Ton een enorm tijdsvoordeel. Een foutieve afruil zorgde er helaas voor dat Marc vrij simpel kon afwikkelen naar een gewonnen eindspel.

Analyse liet zien dat deze verliespartij niet nodig was geweest (2½-4½)

Johan stond in het begin overwegend en probeerde vanwege de stand in de wedstrijd te forceren. Dat liep niet geheel naar wens en z’n tegenstander kwam zelfs wat beter te staan, maar de remisemarge werd niet overschreden en daardoor werd de eindstand bepaald

op 3-5.

Een flinke maar terechte tegenvaller voor het eerste tegen deze tegenstander.