image 2017 02 15

5 VRAGEN AAN…

Senioren

Zoals iedere schaker weet ,heeft  Almere 7 de prestigieuze wedstrijd om de Chess Below the Sea Throphy met 5,5-1,5 gewonnen tegen Almere 6, op zaterdagmiddag 4 februari 2017.

Of anders gezegd. Almere 6 heeft deze  prestigieuze wedstrijd verloren met 1,5 -5,5 tegen Almere 7 om de Chess Below the Sea Throphy

Vandaag stel ik dan  ook mijn 5 vragen van de week aan de beide teamcaptains.

1.Tevreden met het resultaat?

Jeroen   Duin: Geen commentaar!

Luc Van Dijk : Wat denk je!. Wij zijn nu een paar uur na deze historische wedstrijd door het dolle heen. Voor mij persoonlijk is dit de  mooiste overwinning uit mijn schaak carrière.  Ik voelde me al zo vereerd dat ik door de teamcaptain  van dit fantastische team, Ruurd Adminiraal ,ben gevraagd om hem te vervangen. Je begrijpt dat ik op dit voorstel, meteen, ja hebt gezegd.

 Ik heb er altijd in geloofd! Wij waren ook zo gemotiveerd. De pers heeft ons ook dit jaar , ook na de overwinning van vorig jaar,  ons nooit echt serieus genomen. En dat dit resultaat. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze nu even best naast hun schoenen mogen lopen. Niet te lang , maar deze overwinning, ik blijf het zeggen, onvoorstelbaar. Maar nu eerst flink feest vieren en dan beginnen we met onze voorbereiding ,voor de 7e testmatch na de Pasen!

2 Wie waren jou uitblinkers?

Luc: Ik ben natuurlijk heel trots op al mijn spelers. Ik wil bij deze wel Simon Vreeburg noemen. Met zijn overwinning van vandaag heeft Simon in deze klassieker een prachtige score van 5,5 uit 6 .

Dan wil ik ook nog Alfons Wongsodrono noemen die met een uitstekende overwinning op de veel sterkere Andre Sypkes, al vroeg ,ons team op een 1-0 voorsprong zette. Nu ik toch bezig ben, ook mijn complimenten aan Mohan met zijn degelijke overwinning op de sterke Peter Delis. Mohan is nu al een versterking van ons team en wat een debuut! En wat speelde Mark sterk. Wat een prachtige Konings aanval. En met wat een lef speelde Mark. Dan ook maar mijn complimenten aan Martin  die in een uiterst complexe stelling in tijdnood zijn remise veilig stelde.

Kortom, ik vind het  heel knap dat mijn spelers  in deze belangrijke wedstrijd gewoon op hun allerbest spelen. En dan zie je , dat je dan ook van spelers kan winnen met een hogere ELO. Pure klasse. Ik ben ook tevreden over mijn spelers die verloren hebben . Niet iedereen kan winnen, maar wat speelde zij  gemotiveerd

Jeroen: In een team wat zo ontzettend door het ijs zakt, mag en kan je niet van uitblinkers spreken. Vooruit dan, Ron Woudsma, die terecht na protest de prijs van de strijdlustigste speler heeft gewonnen.

3 Waar denk je met veel plezier aan terug?

Jeroen: Moeilijk, moeilijk. De caterings was weer geweldig. De mini-frites waren meer dan heerlijk. Ik kan ondanks deze nederlaag genieten van de gezamenlijke snertmaaltijd. Samen met de spelers van het eerste en tweede, was het na afloop meer dan gezellig. En hebben we allemaal genoten van een overheerlijke maaltijd. Ruud wederom mijn complimenten en Ria ook bedankt! . 

Luc: Ja, de catering was echt  geweldig !  En nogmaals : Ruud en Ria   bedankt. Maar het mooiste moment blijft het in ontvangst nemen met mijn team van die prachtige wisselbokaal.

4 Waar ben je het meest trots op?

Luc: Wat een lastige vraag. Het is  een geweldige dag geweest. Op  zo’n mooie dag ben ik op alles wel  heel trots.

Jeroen: Wat moet ik hier nou op zeggen.

5 Wensen voor het lopende seizoen?

Luc: Ik denk dat de basis van het zevende team zich nu echt moet gaan focussen op de  externe competitie.  Maar als onze spelers net zo gemotiveerd spelen als afgelopen zaterdag , kan het een nog een  heel mooi  seizoen worden. 

Jeroen: Wij moet met mijn team wel weer verder. Ik heb begrepen van het bestuur dat mijn positie als teamleider niet ter discussie staat. Dus ik spreek bij deze mijn waardering uit naar het bestuur, dat zij het  vertrouwen in mij niet hebben opgezegd, Definitieve uitslag:

Almere 7                        Almere 6

Luc van Dijk                     Theo de Natris         1-0

Raymond van der Bos         Ron Woudsma         0-1

Mohan Tenneti                  Peter Delis              1-0

Alfons Wongsodrono          André Sijpkes          1-0

Simon Vreeburg       –        Gerben Terpstra      1-0

Mark Blom              –        Joan van der Biezen  1-0

Martin Staa             –        Jeroen Duin             remise

image 2017 02 15 1 

Prijs voor de meest strijdvaardige schaker:

Ron Woudsma

Na de prijsuitreiking werd deze eervolle prijs door de toernooiorganisatie toegewezen aan Jeroen Duin. Na ampel beraad werd uiteindelijk deze prijs toegekend aan Ron Woudsma die vanuit een verloren stelling uiteindelijk met veel inzet toch zijn partij wist te winnen.

Tussenstand na de 6e testmatch

Almere 6- Almere 7  3-3.

Almere 7 kan in de 7e testmatch de wisselbokaal definitief winnen. Het zou dan voor het zevende team de derde overwinning op rij zijn!

Topscorelijst na 6  wedstrijden:

Simon Vreeburg  met 5, 5 punt.