20171216 135049

Chess Below the Sea 2017

Senioren

5 VRAGEN AAN…                                                                   

Zoals iedere schaker weet ,heeft  Almere 6 de prestigieuze wedstrijd om de Chess Below the Sea Throphy  op zaterdagmiddag 16 december met 4,5 -2,5  gewonnen tegen Almere  7.Of anders gezegd, het huidige Almere 5 , heeft onder zijn oude naam Almere 6 gespeeld  tegen Almere 6 dat onder hun oude naam Almere 7 speelde.

Vandaag stel ik dan  ook mijn 5 vragen van de week aan de beide teamcaptains.

 

(Foto gemaakt door Paul Keizers, volledige fotoalbum (inclusief foto’s van de match van het eerste) is te zien via deze link)

1.Tevreden met het resultaat?

Mijnheer de Duin: Geen commentaar! Ik had graag gewonnen als  vervanger voor ad interim teamteamcaptain Luc van Dijk, die helaas zich ziek moest afmelden, die als ad interim Ruurd Admiraal verving. Ik wilde ook Luc niet teleurstellen, gezien zijn eclatante overwinning in de vorige editie. En geen excuus, helaas kon onze team topscoorder Simon Vreeburg niet meedoen.

Jeroen Duin : Wat denk je!. Wij zijn nu een paar uur na deze historische wedstrijd door het dolle heen. Voor mij persoonlijk is dit de  mooiste overwinning voor mijn team in 2017.Ik heb er altijd in geloofd! Wij waren ook zo gemotiveerd. De pers heeft  dit jaar , na de nederlagen van de afgelopen twee jaar , ons niet meer  echt serieus genomen. En dat dit resultaat. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze nu even best naast hun schoenen mogen lopen. Niet te lang , maar deze overwinning, ik blijf het zeggen, onvoorstelbaar. Maar nu eerst flink feest vieren en dan beginnen we met onze voorbereiding , voor de  hele belangrijke wedstrijd op maandag 8 januari tegen Almere West 6.

2 Wie waren jouw uitblinkers?

Jeroen Duin Ik ben natuurlijk heel trots op al mijn spelers. Ik wil bij deze wel Ron Woudsma noemen. Met zijn overwinning van vandaag is Ron samen met Andre Sypkes in  deze klassieker topscoorder van ons team met 4,5 uit 7.

Dan wil ik ook nog Paul Keizers noemen  die met een uitstekende overwinning tegen op papier sterkere Mijnheer de  Duin won! . Nu ik toch bezig ben, ook mijn complimenten aan Ron Bruins en Peter Delis die  ondanks de druk om te moeten winnen voor ons team beide hele degelijke overwinningen binnen sleepten. Ook mijn complimenten aan Cees Smits die in ons team debuteerde met een remise tegen de sterke Kavya Raulji. Cees lijkt mij, is nu al een versterking van ons team en wat een debuut! Kortom, ik vind het  heel knap dat mijn spelers  in deze belangrijke wedstrijd gewoon op hun allerbest spelen. Ik ben ook tevreden over mijn spelers die verloren hebben . Niet iedereen kan winnen, maar wat speelde zij  gemotiveerd, tegen op paper sterkeren tegenstanders.

Mijnheer de Duin In een team wat zo ontzettend door het ijs zakt, mag en kan je niet van uitblinkers spreken. Vooruit dan, Kavvya Raulji, die een ijzersterke remise speelde tegen Cees Smits. En ik moet hierbij ook nog vergeten dat de ingehuurde spelers Mark Schutte en Gerard Koeleman gewoon gedaan hebben waarvoor ze gevraagd zijn Winnen. Grote klasse!

 

25394924 10155944530249183 2274178269412855469 o

(Foto gemaakt door Andre Klaren)

3 Waar denk je met veel plezier aan terug?

Mijnheer de Duin: Moeilijk, moeilijk. De caterings was weer geweldig. De Groningse eierbal  was voor mij dit keer het culinaire hoogtepunt. Ik kan ondanks deze nederlaag genieten van de gezamenlijke stamppotmaaltijd. Samen met de spelers van het eerste was  het na afloop meer dan gezellig. En hebben we allemaal genoten van een overheerlijke maaltijd. Ruud wederom mijn complimenten en Ria ook bedankt! . 

Jeroen Duin: Ja, de catering was echt  geweldig !  En nogmaals, Ruud en Ria  bedankt! Maar het mooiste moment blijft het in ontvangst nemen met mijn team van die prachtige wisselbokaal.

4 Waar ben je het meest trots op?

Jeroen Duin :Wat een lastige vraag. Het is  een geweldige dag geweest. Op  zo’n mooie dag ben ik op alles wel  heel trots.

Mijnheer de Duin: Wat moet ik hier nou op zeggen.

5 Wensen voor het lopende seizoen?

Mijnheer de Duin Ik denk dat de basis van het zevende team, voor alle zekerheid, wij  spelen nu als zesde in de competitie, zich moet gaan focussen op de  externe competitie.  Maar als onze spelers net zo gemotiveerd spelen als afgelopen zaterdag , kan het een nog een  heel mooi  seizoen worden. Ik wens Ruurd Admiraal dan ook veel succes voor het vervolg van de competitie.

Jeroen Duin : Ik wens alle schakers van onze schaakvereniging een goed en vooral gezond 2018.

Definitieve uitslag:

Almere 6 – Almere 7

Ron Bruins – Mark Blom  1-0

Andre Sypkes – Mark Schutte 0-1

Paul Keizers – Mijnheer de Duin  1-0

Ron Woudsma – Gerben Terpstra 1-0

Peter Delis – Alfons Wongsodrono 1-0

Cees Smits – Kavya Raulj  remise

Paul Hogervorst – Gerard Koeleman 0-1

 25358656 10155944530399183 4876825343826353793 o

(Foto gemaakt door Andre Klaren)

Tussenstand na de 7e testmatch

Almere 6- Almere 7  4-3.

Almere 6 kan in de 8e testmatch de wisselbokaal definitief winnen. Het zou dan voor het zesde team de vijfde overwinning zijn!

Topscorelijst na 7  wedstrijden:

Simon Vreeburg  met 5, 5 punt.