Clubleden in 79e tatasteelchesstournement

Senioren

Vrijdag 13 januari a.s. is het weer zover. Dan start voor de 79e keer het tata steel chess tournement (voorheen Hoogoventoernooi) in Wijk aan Zee.  Dit toernooi wordt ook wel genoemd ” het wimbledon van het schaken” .Traditiegetrouw doen er ook weer een aantal clubleden mee in dit fantastische toernooi.

Weekendvierkampen.

  In groep 2 zien we Pim Groot.  Pim heeft afgelopen jaar promotie afgedwongen en zal in deze groep zware tegenstand krijgen.

In groep 6 zullen Raymond v.d.Bos en Simon Vreeburg proberen een woordje mee te spreken.

In groep 7 verwachten we veel van Duncan Klaren. Eigenlijk gaan we er vanuit dat hij deze groep wint.

In groep 8 worden we vertegenwoordigd door good Old Joan v.d.Biezen die samen met de 2 jeugdleden  Kavya Raulji en Jimmy Zeng  hun uiterste best zullen doen.

In groep 9 zien we Nederlands kampioene Minasvista Basu samen met de andere jeugdleden Aanush Srivastava,  Mandy Zeng  en Oscar Klaren en vader Andre klaren .

Op de reservelijst staan ook nog een aantal clubleden. Zij zullen nog even moeten afwachten of er een plekje vrijkomt.

Dagvierkampen.

In groep 5 van de dagvierkampen  heeft Pieter Kooijman de kans om boven de middelmaat uit te stijgen, hij gaat voor minimaal 2 punten  en is  Luc  v. Dijk  na zijn fysieke klachten op de weg terug.

Ruurd Admiraal mag in groep 8 zijn kunsten vertonen.

Tienkampen.

Een bekend gezegde bij het toernooi is dat als de tienkampen starten het toernooi pas echt begint. In groep 3 hebben we 2 oude bekenden t.w. Johannes Kossen en Danny Overweg. Johannes is een vaste waarde in deze groep, terwijl Danny promotierecht heeft. Beide heren zullen ongetwijfeld fel van zich afbijten.

In groep 4 zal Henk Bermon  revanche willen nemen voor zijn slechte prestaties van afgelopen jaar terwijl ons nieuwe lid Jacques Huijzer mee zal doen om de promotie plaatsen. Albert Kortendijk is een heuse debutant op dit podium. Zijn doel is de 50% halen en stiekem hopen op iets meer.

Sterk vertegenwoordigd zijn we in groep 5. Maar liefst 6 clubleden zullen een gooi doen naar de promotie plaatsen. Ron Bruins doet al jaren mee en heeft verleden jaar promotie afgedwongen. Veelvuldig aanwezig op het toernooi, waardoor je kunt spreken van een echte toernooitijger, is Ton v. Rooijen. Ook hier een echte debutant t.w. Gerard Koeleman. Gerard is onberekenbaar dus zal voor zijn tegenstanders een ware plaag zijn. Verder zien we nog een promovendus n.l. Gerben Terpstra. Terwijl de beide Johannen , Bertelkamp en Dielhoff ,  de laatste jaren veelvuldig een woordje meespreken in deze groep.

In groep 7 zien we hatseflats en hotseknots directeur Jeroen Duin, al vele jaren actief in Wijk aan Zee met wisselend succes. Wim Peters zal natuurlijk zijn uiterste best doen voor een plekje in de bovenste helft van de ranglijst. Dat geldt ook voor Paul Hogervorst en vaste deelnemer Paul Keizers.

U kunt de verrichtingen van onze “jongens” volgen op de site van tata steel (www.tatasteelchesstournement.com).

 Ook is het zeer de moeite waard eens een kijkje te nemen in de Moriaan in Wijk aan Zee en de grootmeesters live te zien strijden om de punten.

The Observer