Het ijs is gebroken voor Almere 1

Analyses Senioren

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de eerste speelronde van de KNSB. Dit jaar helaas maar met 1 team. Nou, niet helemaal, want de jeugd had zaterdag ook een KNSB-dag. 

De senioren speelden hun eerste match thuis tegen Caissa 4. Nadat Ton Sprong de nieuwe regels van het huidige jaar had uitgelegd waren de partijen gestart. Echter komen Diederic ‘t Hooft en Roel Duin pas na een halve opening geblitzt te hebben erachter dat de klok niet aangezet was. Hoe werd dit opgelost met de 30 seconden increment? Er werd gekozen voor een pragmatische oplossing: de stukken werden in de beginstelling gezet de klok aan en de zetten op het notatieformulier werden opnieuw uitgevoerd.

Al snel in de match kwam er een tussenstand van 2-2 op het bord. Frans verloor, Richard en Diederic speelden remise en Martin Heijlman won. Martins partij was erg leuk vanwege de interessante stukkenverhouding drie stukken tegen de dame. Zie hieronder de partij.

Daarna bleef het tot het eind van de eerste tijdcontrole op alle overgebleven borden erg spannend. Rond de ingang van de tweede tijdcontrole wonnen Martijn en Ivo hun partij, 4-2!

Met 4-2 op het bord en nog twee partijen gaande moesten we nog 1 halfje scoren. Op mijn bord zag het er op dat moment niet goed uit. Ik verloor door een gemiste tactic een pion en uiteindelijk het eindspel. Pim daarentegen had op dat moment een hele spannende stelling met twee verbonden vrijpionnen aan de damevleugel waar zijn tegenstander geen grip op kreeg.  

Met drie winstpartijen, twee remises en twee verliezen beginnen we het seizoen goed! De volgende ronde is alweer op 7 oktober.