rsz 20170513 133211

Jeugd Almere plaatst zich voor Promotieklasse-A

Jeugd

Afgelopen weekend organiseerde SV Almere het kwalificatietoernooi voor de Promotieklasse-A in Den Bosch. Vijf teams hebben gestreden voor twee plaatsen. Om met een oneven aantal teams en maar beperkte tijd toch iedereen te laten spelen werd er een Huttontoernooi gespeeld. Het opgestelde team voor het kwalificatietoernooi was 1. Job Emans (VAS) 2. Daniel Kutchoukov 3. Jeroen van den Berg 4. Duncan Klaren.

 

 

De eerste ronde begonnen we erg goed, door maarliefst 3 van de 4 punten te scoren gingen we aan kop. De tweede ronde leek ditzelfde te gaan gebeuren maar ging er het een en ander mis in tijdnood, we haalden 2 van de 4 punten. Dit maakte het tot en met de laatste minuut een super spannend toernooi.

 

Duncan speelde die dag de sterren van de hemel en wist ook de laatste ronde heel snel te winnen en eindigde zijn toernooi met 3 uit 3!! Op de andere borden was het nog erg spannend, zo had Jeroen een dame verloren maar kreeg gelukkig geweldige compensatie tegen de koning van zijn tegenstander, dit eindigde in remise. Toen won Daniel een mooie partij en hadden we met het halfje van Job genoeg punten om eerste te worden! Lees het verslag van de bond hier