Veel Almeerse deelnemers aan Nederlandse jeugdkampioenschappen

Jeugd

De afgelopen weken zijn de kwalificatietoernooien voor de Nederlandse jeugdkampioenschappen gespeeld. En er hebben zich in totaal 14 verschillende kinderen van onze voor een of meerdere Nederlandse kampioenschappen geplaatst.

Laten we beginnen met het NK dat als eerste plaatsvindt. Het NK E (spelers t/m 10 jaar) dat dit jaar niet in Waalwijk maar in Tilburg wordt gehouden. Wel traditioneel is dat dit NK in het paasweekeinde plaats zal vinden. En wel op goede vrijdag en paaszaterdag (14 en 15 april).

In de categorie algemeen plaatste Roger Labruyere zich in de zomer al door het ONJK F te winnen. Tevens legde hij op 5 maart beslag op de SGA titel in de E categorie. Tijdens dit SGA kampioenschap wisten Oscar Klaren (2e) en Thomas Kutchoukov (5e) zich te plaatsen voor het NK. Ook Aarush Srivastava mag meedoen. Hij kreeg op basis van zijn rating een wildcard.

Bij de meisjes hebben we in dit toernooi 3 deelneemsters. Manasvita Basa plaatste zich net als Roger al tijdens het ONJK. Omdat zij al geplaatst was koos zij ervoor om tijdens het SGA kampioenschap in de C categorie mee te spelen. Mandy Zheng plaatste zich door SGA kampioene te worden. Anushka Sangwan heeft een vrijplaats gekregen voor het NK.

Van de 60 deelnemers aan het NK E (42 algemeen, 18 meisjes) komen er dus 7 uit Almere.

In de meivakantie, die dit jaar in april valt, wordt in Assen het NK ABC gespeeld. In de A en B categorie hebben we dit jaar nog geen Almeerse deelnemers, maar in de C (t/m 14 jaar) zijn we goed vertegenwoordigd.

Zes Almeerse meiden streden tijdens het SGA kampioenschap in deze categorie voor 1 plaats op het NK. Kampioene werd Manasvita Basa en zij mag dus meedoen in Assen. Ook Jessie Mang en Dalya Mang mogen meedoen. Hun rating is hoog genoeg om een vrijplaats te krijgen.

Duncan Klaren won het SGA kampioenschap, door onder anderen eerdergenoemde meiden en ook Matteo van Cleef voor te blijven. Hem zullen we terugzien in Assen, evenals Daniël Kutchoukov, die een vrijplaats heeft gekregen. 5 Almeerse deelnemers in de C categorie dus op een totaal van 50 (28 jeugd, 22 meisjes). Ook hier is Almere dus goed vertegenwoordigd.

Ahnaf Uddin had zich wel geplaatst voor het NK in de A categorie (t/m 20 jaar) maar heeft gekozen om van deelname af te zien.

Het laatste NK wat we in dit artikel bespreken is het NK D (t/m 12 jaar) dat als sinds mensenheugenis tijdens het Hemelvaartsweekeinde wordt gehouden in Rijswijk. En het zal de lezer inmiddels niet meer verbazen dat Almere ook hier aardig wat deelnemers naartoe zal sturen.

Vier van onze jongens spelen mee in de categorie algemeen. Daniël Kutchoukov werd 2e bij het in februari gehouden SGA kampioenschap. Ook Jimmy Zheng wist zich met een 4e plaats direct te plaatsen. Duncan Klaren had een barrage nodig om beslag te leggen op de laatste kwalificatieplaats. Mitia Shadrin had zich in december al voor het NK geplaatst. Hij is lid van twee verenigingen en koos ervoor het SGS kampioenschap te spelen. Met een derde plaats aldaar boekte hij zijn ticket naar Rijswijk.

Dalya Mang had zich in de zomer al verzekerd van deelname aan, volgens velen, het leukste NK van het jaar. Zij werd meisjeskampioene in de E categorie tijdens het ONJK. Ook Manasvita Basa wist zich in Borne al te verzekeren van een ticket naar Rijswijk door daar na het eerste toernooi in de categorie F ook het gemengde FGH toernooi te winnen. Kavya Raulji eindigde op het SGA kampioenschap boven deze beide dames en kwalificeerde zich met de SGA titel ook voor het NK.

In totaal dus ook in Rijswijk 7 Almeerse deelnemers. Op een totaal van 80 (52 jeugd en 28 meisjes). Met zo’n groot aantal deelnemers hoop ik maar dat ik niemand over het hoofd heb gezien. Mocht dat wel het geval zijn dan bied ik daarvoor nu alvast mijn verontschuldigingen aan.

Over de Pupillendag (NK FGH) kan ik nog niet veel schrijven, behalve dan dat het SGA kampioenschap nog gehouden moet worden en er dus wellicht nog een aantal Almeerders op 17 juni een reisje naar Meppel mogen maken.