DSC06284

Debuut Almere 4 geslaagd

Analyses Senioren

Afgelopen zaterdag, 6 oktober, was het dan zo ver. Het jongste KNSB team aller tijden van de club speelde zijn eerste wedstrijd, uit tegen het sterke Caïssa 5. Het was een mooi gezicht, al die jonge mensen tegen mannen die hun vader en soms misschien zelf hun grootvader zouden kunnen zijn. De wedstrijd ging helaas verloren met 5-3, maar met een ratingverschil van gemiddeld ongeveer 150 punten per bord is dat gewoon een goed resultaat.

Als eerste was Jeroen klaar, in het Hollands speelde zijn tegenstander de opening zonder ambitie en Jeroen reageerde daar heel alert op. Eigenlijk keek wit al na 10 zetten tegen een rokende puinhoop aan. Na 24 zetjes was het punt binnen.

 

Op de meeste andere borden was er een levendige strijd waar het niet erg duidelijk was wie er beter stond. De ervaring van de tegenstanders gaf in veel gevallen de doorslag en zo verloren snel na elkaar Alex, Ischa en Roger hun partij en stonden we met 3-1 achter. Manasvita mocht wat terugdoen voor Almere in een wilde partij waarin de tegenstander twee pionnen offerde in de opening voor een gevaarlijke aanval. Maar toen hij een paar keer niet de beste zet vond stond hij gewoon twee pionnen achter. Oscar was de volgende die zijn stelling niet bij elkaar kon houden en derhalve stonden we met 4-2 achter. Mijn eigen partij was erg wisselvallig. In de opening speelde ik wat onnauwkeurig en kwam minder te staan, maar toen mijn tegenstander snel dacht te winnen, had ik een duivelse truc (die overigens een lek bevat, maar dat zagen we zaterdag allebei niet). Mijn stelling met een stuk tegen twee pionnen was daarna nog niet zomaar gewonnen, maar gelukkig maakte hij de laatste fout. Bij Daniel ging het helaas net mis. In een mooie partij miste hij een tactic van de tegenstander die een winbare stelling in een keer veranderde in een verloren stelling.

Ik vond het een geweldig leuke middag en ben er van overtuigd dat we tegen andere teams nog wel punten gaan pakken.