30790709117 ef40d20ad8 h

Het 4e redt de Almeerse eer

Analyses Senioren

Afgelopen was het dan zo ver. Met vier teams tegelijk een thuiswedstrijd op zaterdag. Almere 1 probeert dit jaar kampioen te worden en daarmee te promoveren, voor de andere teams is het ploeteren in hun klasse. En dat bleek ook wel nadat de kruitdampen aan het einde van de middag waren opgetrokken: alleen het vierde scoorde een matchpunt door het op papier aanmerkelijk sterkere Caïssa Eenhoorn 3 uit Hoorn op een gelijkspel te houden.

 

Op de voorgrond Ischa Abraham zie ook onderstaande partij (foto’s gemaakt door Andre Klaren)

 

Omdat Roger naar een scoutingkamp was, speelde deze keer Brendan in zijn plaats. Wel grappig is dat Roger daar mijn zoon dan weer als leiding tegenkomt, hij kan die Hazenbergen toch maar lastig ontlopen. Helaas had Brendan vandaag niet veel succes en verloor al snel. Ik heb niet helemaal gevolgd hoe dat ging, maar ik weet dat Brendan nog wel z’n puntjes kan scoren. Daarna was het de beurt aan Jeroen die zijn tegenstander maar weinig kans liet in het Hollands. De eerste partij won hij overigens met zwart in het Hollands. Daarna was ik wel heel erg in mijn eigen partij gezogen en miste een beetje hoe het verder ging. Ik zag dat Oscar en Daniel verloren en dat Ischa won en dat daarmee de stand op 2-3 kwam. Ik mocht zelf daarna de stand weer gelijk trekken.

 

 

De slotfase ging dus in met Manasvita en Alex nog achter het bord. Even had ik hoop dat er misschien op een van beide borden nog een puntje gemaakt kon worden, maar er werden geen fouten meer gemaakt, ook niet door de tegenstanders en door twee remises werd de eindstand op 4-4 bepaald.

 

 

Ik ben alweer trots op mijn team, elke maand worden we een beetje beter en onze volgende tegenstanders zullen nog een hele kluif aan ons hebben. 

 

43913186360 53a412895d h
Op de voorgrond teamleider Frans Hazenberg