KNSB-jeugdcompetitie dag 1

Analyses Jeugd

Zaterdag 1 september begon het schaakseizoen weer. Zoals de meeste jaren begint dat met de KNSB-jeugdcompetitie in Den Bosch. De KNSB-jeugdcompetitie wordt op zaterdagen gespeeld tussen september en december. SV Almere speelt met drie teams mee in de Meesterklasse A, C en D. Op de eerste speeldag kwam Almere A1 en Almere C1 in actie en mochten de D-tjes nog even van de vakantie genieten.

Almere C1

1. Daniel Knol
2. Masha Lindenaar
3. Vivienne Chen
4. Aman Hasrat

 

Het C-team van Almere hadden een hele zware eerste dag waar ze gelijk mochten aanschuiven tegen een van de hoogst geplaatste teams VAS C1. De mooiste partij werd gespeeld door Daniel Knol, die had een mooi eindspel met loperpaar vs paardenpaar tegen Eline Roebers. Op het kritische moment viel de stelling (en de pionnen van Daniel) uit elkaar. Uitslag van de match 4-0 voor VAS. In de tweede ronde lagen er meer kansen voor Almere C1, tegen een op papier mindere tegenstander werd het 3,5 – 0,5 voor de tegenstander. De volgende speelronde zal de indeling gunstiger zijn en zullen er ongetwijfeld matchpunten binnengehaald worden!

 

Almere A1

1. Ahnaf Uddin
2. Job Emans
3. Duncan Klaren
4. Jeroen van den Berg

 

Almere A1 heeft zich vorig jaar via de promotieklasse geplaatst voor de meesterklasse A en mag het nu opnemen tegen diverse topschakers van de Nederlandse jeugd. De eerste ronde werd er direct gestunt tegen een team met een gemiddelde rating van 2129!! Het team won met 3-1, alleen Ahnaf verloor op bord 1 tegen FM Esper van Baar. De ronde daarna tegen Sliedrecht A1 werd verloren met 1-3. Een hele mooie score tegen twee op papier veel sterkere teams! Hieronder de spectaculaire partij van Duncan Klaren tegen Onno Elgersma (2136).