Almere 1 wint met 5-3 van RSR Ivoren Toren (Rotterdam)

Senioren

De reis naar Rotterdam was door Caspar en Dennis tot in de puntjes geregeld, daar lag het niet aan. Lastiger werd het toen Duncan zich ziek meldde op de dag van de wedstrijd, maar dat probleem werd creatief opgelost. Daarover later meer.

Ivo (bord 3, wit) is goed bezig dit seizoen en bewees zich ook vorige week weer door ons snel op voorsprong te brengen. Zijn tegenstander kende de opening niet en moest zelf maar wat proberen te bedenken. Dat lukte niet echt en Ivo strafte het goed af. Met 4,5/5 is hij de man in vorm.

Martijn (bord 2, zwart) leek ook snel klaar te zijn: zijn tegenstander bracht een dubbel stukoffer in de opening en zat duidelijk nog in zijn boek. Martijn zat uren te denken en leek dus enorm in de problemen, maar na een serie only moves en wat simplifications was de stelling toch nog in evenwicht en was het juist zijn tegenstander die kort daarna (met zeeën van tijd) de fout in ging. Toch wonderlijk hoe de sterkere speler zich dan nog vaak weet te redden uit zo’n schijnbaar hopeloze situatie.

Even later druppelden er wat remises binnen. Diederic (bord 6) had braaf ge-equaliset met zwart en Richard (bord 7) had met wit niet veel bereikt. Dat was gezien de stand natuurlijk prima. De remises van Dennis (bord 4, zwart) en Caspar (bord 5, wit) waren in dat opzicht wat onderhoudender. Ze stonden beiden goed tot gewonnen, maar vonden niet de weg naar de winst. Bij Caspar leek dat pad toch eigenlijk niet zo smal. Maar goed, de matchpunten waren weer binnen.

Ik won zelf op bord 1 een partij die als regelmatig zou kunnen worden beschreven, de tegenpartij merkt grappig op: “Partij leek (vanuit wit perspectief) wel een beetje op die aan bord 3, duurde alleen wat langer”.

Doordat Duncan ziek was, maakte Roger zijn debuut in Almere 1. Frans wilde hem wel even uitlenen, want Roger zou eigenlijk al in Almere 4 zou spelen die dag. Hij speelde aanvankelijk een goede partij en kwam ook duidelijk beter te staan, maar kon zich er niet toe zetten om op enig moment eens wat langer na te gaan denken en verloor daardoor alsnog. Een typisch jeugdkwaaltje.

We speelden trouwens in een mooie, ruime zaal en werden hartelijk ontvangen. Hun notatieformulieren waren ook heel grappig, je kon bijvoorbeeld een hokje aankruisen waarin stond “Ik geef mijn openingsgeheimen niet graag prijs en behoud het © over de eerste 10 zetten”. Briljant! Hun verslag lees je op http://www.rsrivorentoren.nl/Nieuws/nieuws_knsbteam1_20190210.htm

Stand in de poule: https://knsb.netstand.nl/scores/index/14#division_85

Gedetailleerde uitslag RSR Ivoren Toren 1 – Almere 1: https://knsb.netstand.nl/pairings/view/3272