10

Almere D1 is SGA kampioen!!

Jeugd

Op 19 mei 2019 werd in het Go en Denksportcentrum in Amstelveen de TK-D gespeeld. Hier was behalve het SGA kampioenschap een 3-tal tickets voor het Nederlands Kampioenschap voor D-teams (tot 12 jaar) te verdienen, dat dit jaar overigens in Rotterdam zal plaatsvinden.
Almere was evenals VAS van de partij met 4 teams. Daarnaast had Zukertort nog 3 teams afgevaardigd.

Op voorhand was het D1 team van Almere de favoriet met Roger Labruyère, Oscar Klaren, Manasvita Basa en Aadhya Agarwal. De kern van 3 spelers van dit team was in december immers Nederlands Kampioen geworden in Den Bosch. Het was dus de vraag of ze hun favorietenrol zouden kunnen waarmaken. Ook voor het jonge D2 team van Almere met Jeffrey Knol, Thomas Otte, Vincent van Rijn (F-je) en Akshaj Katpatal (H-tje!) was er hoop op een van de plaatsingsplekken.

De eerste ronde moest Almere D1 om sportieve redenen meteen tegen Almere D2. D1 won met 4-0. Ook de tweede ronde was een 100% score voor het eerste team. Ook D2 won deze ronde met 4-0.

In de derde ronde moest D1 het opnemen tegen de concurrent VAS D1. Aadhya moest het afleggen tegen de ervaren Max de Vreugt, en Manasvita verslikte zich in Jay Coffeng. Gelukkig wonnen Roger en Oscar – 2-2.

Na deze ronde stonden VAS D1 en Almere D1 exact gelijk aan kop.
D2 had ook de derde ronde gewonnen en was goed bezig. D3 had de eerste twee ronden gewonnen, maar verloor de derde ronde, terwijl D4 de vingers warm had gespeeld en in de derde ronde 2 matchpunten mocht bijschrijven.
In de vierde ronde herpakte D1 zich met een kordate 4-0 winst. Ook D2 ging er met 4-0 vandoor.

De match tussen  VAS D1 en Zukertort D1 verliep erg gunstig voor Almere D1: 2-2. En zo kwam Almere D1 een matchpunt voor op de rest. Dit moesten ze proberen vast te houden.
D3 en D4 wilden deze ronde graag zo snel mogelijk vergeten.

 

Ronde 5: Almere D1 tegen Zukertort D1 en Almere D2 tegen VAS D1. Pittige potjes.
Van D1 was Aadhya vlot klaar en bracht een vol bordpunt mee. Kort daarop kwamen ook Manasvita en Oscar met een vol punt van het bord. Bij Roger zag het er wat minder florissant uit. Misschien was een nacht in het bos slapen niet de ideale voorbereiding voor een schaaktoernooi?
Maar in elke geval waren de 2 matchpunten binnen.

Even een kijkje nemen bij D2 dat tegen VAS D1 speelde. Bij Jeffrey tegen Ingo was het onduidelijk. Thomas stond min of meer gelijk tegen Olivier. Vincent zette pardoes Jay Coffeng mat midden op het bord. En Akshaj kwam in een naar het mij leek slechter eindspel tegen Max.
Almere D3 en D4 wonnen deze ronde met 4-0.

Bij Roger pakten zich steeds donkerder wolken samen. Bij D2 was bij Jeffrey ineens het mooiste er wel af, en het punt ging nu vlot naar Ingo. Thomas stond nu duidelijk wat minder, maar ineens kreeg hij een röntgenaanval aangeboden, en won een toren, en kort daarna de partij. 2-1.
En toen hoorde ik dat Akshaj heel dapper Max op remise had weten te houden: 2,5 -1,5. Twee belangrijke matchpunten en een goede dienst bewezen aan hun broeders van D1.

Almere D1 stond nu 1e, Almere D2 2e en VAS D1 3e .

Ronde 6 werd gewonnen door D2, remise voor D4 en verloren door D3.

In ronde 7 moest Almere D2 tegen Zukertort D1. En helaas bleek dit op het eind van de dag net een maatje te groot, waardoor ze de tweede plaats moesten afstaan aan VAS D1. Maar ook de 3e plaats geeft recht op deelname aan het NK, en de match tegen VAS D1 was natuurlijk ook erg belangrijk voor ons eerste team. Goed gedaan jongens! (Opmerkelijk was hier nog wel dat F-je Vincent alleen verloor van Manasvita maar daarna alles wist te winnen, en eindigde met 6 uit 7. Bravo!!)

 

 
D3 sloot met een 4-0 winst een uitstekend toernooi af. En ook de nog erg onervaren spelers van Almere D4 mogen best trots zijn op een totaalscore van 5 matchpunten.

Ronde 6 en 7 werden door Almere D1 beide met 4-0 gewonnen en het team ging zo in stijl naar het kampioenschap.

GEFELICITEERD!!!

 

11