Speeldag 1 KNSB Online

Online Senioren

Het extern spelen heeft een groot deel van 2020 stilgelegen. Maar nu wordt er toch eindelijk een competitie online georganiseerd door de KNSB!

De KNSB heeft de competitie ingedeeld op basis van de klasses waar de clubs in de KNSB-competitie in spelen. Almere speelt mee in de 2e en 5e klasse.

Toernooiopzet
Het speeltempo is wel even wennen 10+2, een soort mix van snelschaken en rapid. Daarom organiseerde de KNSB de afgelopen maand oefentoernooien in het weekend. De matches zijn in principe 5 tegen 5 maar als meer mensen mee willen doen mag dat (al valt dat dan buiten de score). Je speelt per ronde 2 partijen tegen je tegenstander.

Almere 1
De eerste ronde mocht Almere 1 aanschuiven tegen Het Witte Paard 2 uit Sas van Gent. Beide teams speelden met 6 man. Van Almere deden Caspar, Henk, Manasvita, Roger, Akhsaj en Bert Jan mee.

De match eindigde in een gelijke uitslag, maar omdat het laatste bord niet meetelde was de eindscore 4,5 – 5,5 in ons voordeel! De topscoorder van Almere 1 was Henk, hij won beide partijen zie hier een mooi fragment:

In de 2e ronde speelden we tegen het sterke KiNG 1 die in hun eerste match met grote cijfers hadden gewonnen. We hadden weinig te verliezen en in dit snelle tempo is alles mogelijk! We waren in de partijen zeker niet kansloos, maar verloren uiteindelijk toch met 1,5 – 8,5.

Stand na ronde 2

Almere 2

Het 2e team is een mix van senioren en jeugdspelers. De senioren die meespeelden waren Johan Dielhoff, Ruurd en Gerben. En de jeugdspelers Emilia, Sartak, Ashwath en Atharva.

In ronde 1 schoven ze aan tegen Magnus Anna Paulowna Combinatie 2. Op het hoogste (Johan Dielhoff) en laagste bord (Ruurd) werd 1,5-0,5 gewonnen. Maar omdat op de rest van de borden verloren werd leek het erop dat de match voor de tegenpartij was.

De volgende dag werd in de whatsappgroep door 1 van de teamspelers geroepen dat Almere toch gewonnen had! Gerbens tegenstander bleek helaas het ‘fair play policy’ van Chess.com te hebben overtreden waardoor de match toch eindigde in 5-5.

In de 2e ronde speelde het 2e team tegen Het Witte Paard uit Haarlem. Zie hieronder een fragment van Gerben (tegen zijn menselijke tegenstander van de dag):

De match werd met 2,5 – 7,5 gewonnen door HWP Haarlem.

Stand na ronde 2