Start Schaakseizoen Jeugd

Jeugd

Op maandag 31 augustus zijn we weer beginnen met de clubavonden voor de jeugd. Vanwege Corona met de nodige maatregelen, maar er werd weer geschaakt door de jeugd!

De opzet van de clubavonden is aan het begin van dit seizoen wel anders als hiervoor. Dit jaar hebben we een afwisselend programma waarbij de kinderen in 2 groepen zijn verdeeld. Iedere week speelt een van de groepen op de club 2 competitie ronden fysiek tegen elkaar, belangrijk voor hun plezier in schaken en ook hun schaakontwikkeling. De andere week krijgen ze online les en spelen ze een online toernooi.

De weken dat de kinderen niet op de club spelen geven wij online lessen. Hier is de 3 maanden voor de zomervakantie ervaring mee opgedaan (met wekelijks 6 lesgroepen) en dit is een goed alternatief gebleken. De stappenmethode die wij gebruiken is hier heel geschikt voor gebleken en ook de techniek heeft voor de zomervakantie goed gewerkt. Na afloop van de online les spelen de kinderen weer online tegen elkaar.

De eerste competitie uitslagen staan inmiddels online, de indelingen voor de lessen zijn gemaakt en ook de uitleg voor de online lessen en de online toernooien zijn er.

Het jaar begint anders en we merken dat ook niet iedereen hier al klaar voor is. Een aantal kinderen is (net als ieder jaar gestopt) en we hebben ook reacties van ouders gekregen dat ze alleen online (of alleen fysiek) mee willen doen. Daarom bieden we zowel online als ook fysiek clubavonden aan zodat iedereen mee kan doen op een manier die voor iedereen veilig is. We hopen uiteraard dat we snel weer normaal kunnen schaken en ook snel weer op de normale grootte qua jeugdafdeling zitten. We hebben er in ieder geval zin in!