Verslag derde online Blitztoernooi SV Almere

Online

Woensdag 8 april 2020 is alweer het derde online Blitztoernooi van SV Almere gespeeld. Op verzoek van de enthousiaste deelnemers van vorige week is het toernooi verlengd naar 7 ronden met ieder 5 minuten per partij.

Ook in het derde toernooi was het weer spanning in sensatie! De 30 (ex-)Almeerders hadden allen een gezonde dosis creativiteit en vechtlust meegenomen, met overal borden die in brand stonden! Tijdnood, penningen, aftrekaanvallen, mouseslips, mat achter de paaltjes, prachtige combinaties, grove blunders, vader-zoon gevechten, etc. Kortom: voor de neutrale toeschouwer was het weer smullen geblazen!

Aan de top was het een ware slachting. Na 3 ronden waren er nog slechts 4 spelers met een 100% score: Dennis, Ahnaf, Duncan en Jeroen. De jeugd en Dennis lijken deze week te gaan strijden om de overwinning en spelen in ronde 4 allemaal tegen elkaar. Jeroen (tegen Duncan) en Ahnaf (tegen Dennis) komen als grote winnaars uit de bus en spelen in ronde 5 remise tegen elkaar. Als Jeroen (tegen Dennis) en Ahnaf (tegen Frans) in ronde 6 allebei winnen, lijkt de winst tussen deze jonge honden te gaan.

Pim G (welkom!) is echter vanuit de achterhoede stilletjes naar boven geklommen en kan er, met een overwinning op Jeroen in de laatste ronde, nog met de volle winst vandoor gaan! Ahnaf moet dan wel punten laten liggen tegen Daniël. Daniël weet de aanval van Ahnaf te neutraliseren en hem op remise te houden, zodat alle ogen gericht zijn op Pim en Jeroen. Pim komt goed uit de opening en weet Jeroen al snel van een pionnetje te beroven. Jeroen weet echter optimaal van zijn stukken gebruik te maken en als Pim pardoes een toren weggeeft is het over en uit.

Jeroen is deze week de winnaar van het online-Blitztoernooi met 6,5 uit 7(!) en mag zich deze week de beste van Almere noemen!

Wij feliciteren alle medaillewinnaars:

  1. Jeroen van den Berg
  2. Ahnaf Uddin
  3. Dennis van Leusden

NB: Dennis is op weerstandspunten 3e geworden, eervolle vermeldingen willen wij ook graag geven aan Pim G en Mitia. Die beide, net zoals Dennis, met 5 uit 7 zijn geëindigd!

Hopelijk tot volgende week weer!

Schaakgroeten van André, Dennis en Danny