Verslag vierde online Blitztoernooi SV Almere

Online

Woensdag 15 april 2020 was het tijd voor alweer het vierde online Blitztoernooi van SV Almere! Ditmaal voor de tweede keer 7 ronden met ieder 5 minuten per partij.

Sinds deze week worden alle uitslagen van de blitz-toernooien bijgehouden in een algemeen klassement! In de chat werd de vergelijking met de Tour de France al snel gemaakt, met Dennis als gele-trui drager. Aan het peloton vandaag de taak om flink in de aanval te gaan!

Ditmaal zorgden er 29 (ex-)Almeerders voor mooie tijdnoodduels, prachtige combinaties, grove blunders, tegenstanders die geen zet deden en na zet 1 al door de vlag gingen en dit keer zelfs een verdwaalde salonremise. Onze gele-trui drager Dennis hield vooraf aan het toernooi de spanning er in en meldde zich pas net voor de toernooistart aan. De achtervolgers moesten dus toch nog aan de bak vandaag! 

Ook deze week werd er weer niemand gespaard! Na 3 ronden waren er nog maar 3 spelers met 100%: Dennis, Frans en Jeroen. Frans en Jeroen speelde onderling remise en Dennis wist Gerard te verslaan en nam zo een vroege voorsprong op het zwoegende peloton.

In ronde 5 kreeg Dennis echter te maken met een kleine hongerklap en Jeroen wist hiervan optimaal te profiteren. De spanning in de etappe was weer helemaal terug met Jeroen aan kop met 4,5 uit 5. Dennis, Manasvita en Ahnaf mochten wij met 4 uit 5 echter nog niet afschrijven.

In ronde 6 wist Ahnaf in een zinderend tijdnoodduel Jeroen te verslaan met zelf nog 1 seconde op de klok, ook Dennis wist zijn 6e partij (tegen Frans) te winnen. In de laatste ronde moesten zij onderling uitmaken wie zich deze week de beste van Almere mocht noemen. Na een echte Blitz-opening (1. e3) weet Dennis (met zwart) zijn eindsprint op tijd in te zetten en de etappewinst van Ahnaf af te pakken!

Dennis is deze week de winnaar van het online-Blitztoernooi met 6 uit 7 en mag zich weer een hele week de beste van Almere noemen!

Wij feliciteren alle medaillewinnaars:

  1. Dennis van Leusden
  2. Henk Bermon
  3. Ahnaf Uddin

NB: Ahnaf is op weerstandspunten 3e geworden, eervolle vermeldingen willen wij ook graag geven aan Martin en Danny. Die beide, net zoals Ahnaf, met 5 uit 7 zijn geëindigd.

Het blitz-klassement na ronde 4 is hier te vinden.

Hopelijk tot volgende week weer!

Schaakgroeten van André, Dennis en Danny