Eerste thuiswedstrijd Almere 1

Senioren

Zaterdag werd in Almere onze eerste thuiswedstrijd gespeeld. Samen met Almere 2 en Almere 3 werd geschaakt in de tweede zaal in Denksportcentrum Annapark. Vanwege de versoepelingen leek de zaal en de bar weer een beetje als vanouds. Almere 1 speelde tegen het Amsterdamse Caïssa 2.

Helaas scoorden wij wederom geen matchpunten en verloren we dik met 2-6. Wel werd in de wandelgangen gezegd dat deze uitslag enigszins geflatteerd was.

De partijen
Op bord 2 was Richard snel uit boek, hij had het volgende te zeggen over zijn partij: “Ik probeerde over te stappen naar een structuur uit de Rossolimo maar dat kwam niet echt uit de verf. Daardoor had zwart meer ruimte. En werd het voor beide partijen wat laveren. Uiteindelijk zag ik kans een pion vooruit te stoten en volgde er een 10tal slagzetten en resulteerde er een stelling met 5pi,T en P voor mij tegen 5pi, T en L. Ik schatte in dat de stelling gelijk was. De pionnen op de Damevleugel zouden er wel snel afgaan en bood remise aan. Het werd aangenomen. Gelukkig zei de computer ook dat het gelijk was.”

Vroeg in de match zag ik dat op bord 7 Oscars stelling de verkeerde kant op ging. Zijn koning bleef in het midden terwijl het centrum openbrak. Dit was helaas niet meer te redden.

Invaller Albert speelde op bord 8 een Franse partij waar hij naar eigen zeggen na verloop van tijd ietsje slechter stond. Toch was er nog niet veel aan de hand. Bij een grootschalige afruil over de c-lijn overzag hij dat na de afwikkeling de dame van zijn tegenstander het centrum binnen kon komen met als gevolg dat de centrumpionnen verloren gingen.

Op bord 1 speelden mijn tegenstander en ik een wachtspelletje waar tot het laatste moment de kant van rokeren werd uitgesteld. Tijdens al dat wachten vonden we het blijkbaar wel nodig om bijna al onze tijd te gebruiken. Toen we niet meer konden wachten rokeerde we aan tegenstelde kanten en offerde mijn tegenstander heel dapper een stuk. Ik had het gevoel de oplossing gevonden te hebben met een tegenaanval maar blunderde helaas net voor het einde van de 1e tijdcontrole de partij weg.

Ondertussen stonden Caspar, Martin en Manasvita beter tot gewonnen. We hadden dus nog alle kans op matchpunten.

Martin kreeg op bord 4 het volgende eindspel waar hij iets beter stond en interessante winst kansen had. Al was het niet makkelijk om te winnen.

Zie hieronder de eigen analyse van Caspars partij op bord 3

Duncan had een scherpe partij waar lang alle resultaten mogelijk waren. Na een fout kreeg zijn tegenstander een gewonnen stelling maar die kon vanwege tijdnood niets anders dan zetten herhalen. Manasvita stond een kwaliteit voor maar werd overspeeld in het eindspel.

Dat maakte de uiteindelijke uitslag 2-6. Op 6 november onze volgende kans tegen Kennemer Combinatie 2 in Haarlem.

Uitslagen

Almere 1RatingCaïssa 2RatingScore
Dennis van Leusden2057Rogier van Arkel21480-1
Richard van ‘t Schip1955Paul Janse20501/2
Caspar Kruijf1914Athanasios Serntedakis21291/2
Martin Heijlman1849Rik Salomons20761/2
Duncan Klaren1917David Laan20241/2
Manasvita Basa1800Abe Willemsma20670-1
Oscar Klaren1865Evgeny Shklovskiy19460-1
Albert Kortendijk1826Rob Witt20720-1
Gemiddelde rating1898Gemiddelde Rating20642-6

1 thought on “Eerste thuiswedstrijd Almere 1

  1. Bedankt voor de volledige partij van Sander tegen Serntedakis. Voor mij natuurlijk leerzaam.

Comments are closed.