Akshaj Open Nederlands Kampioen E-categorie

Jeugd jeugd-page

Na 2 jaar onderbreking werd dit jaar weer het ONJK (Open Nederlands Jeugdkampioenschap) gespeeld. Dit keer niet in Borne maar in Enschede.

Eerdere jaren ging de SV Almere wel met een groepje kinderen begeleid door een aantal trainers naar dit toernooi, maar dit jaar werd dat niet gedaan.

Wellicht mede daardoor waren er dit jaar slechts 3 deelnemers van SV Almere op het ONJK, te weten: Akshaj, Daniel en Jeffrey.

Akshaj was mee met het Schaakkamp Hengelo dat jaarlijks met begeleidingsteam inclusief schaaktrainers naar het ONJK gaat. Van de deelnemers van dit schaakkamp werden 4 kinderen kampioen en er waren 7 prijswinnaars.

Akshaj werd met overmacht kampioen in de E-categorie en heeft zich daarmee direct geplaatst voor het NK-D van 2023! Hij won de groep met maar liefst 12,5 uit 13 (!!) en 3 punten voorsprong op de nummer 2! (https://onjk.nl/nl/deelnemers/deelnemerse).

Ook Daniel had lang mogelijkheden voor het kampioenschap in de B-categorie, maar zo’n toernooi is lang en de tegenstanders sterk. Uiteindelijk werd hij  met 6 uit 9 3e op weerstandspunten, wat natuurlijk een geweldige prestatie is. (https://onjk.nl/nl/deelnemers/deelnemersb ).

Jeffrey speelde mee in de C-categorie en haalde daar 4 uit 9 punten. (https://onjk.nl/nl/deelnemers/deelnemersc ).

Foto: Mai Duong

Foto Akshaj met dank aan de organisatie van het ONJK.