Grote afvaardiging S.V. Almere GP Amsterdam-West

Jeugd

Op 25 september werd door s.v. Amsterdam-West een Grand Prix georganiseerd en voor deze gelegenheid waren er veel schakers van onze vereniging afgereisd. Er werd in 9 groepen gespeeld, voor elke groep waren 3 bekers beschikbaar.

In Groep I (9 deelnemers) speelden Lay en Louai mee. De al wat ervaren Lay viel met evenveel punten als de nummers 2 en 3 net buiten de prijzen. Voor Louai was het vooral een leuke ervaring.

In Groep H speelden de oudere broer van Louai, Nael, en Gagan mee. Nael draaide in de middenmoot mee, terwijl Gagan met 6 punten, evenveel als de uiteindelijke winnaar, 2de werd.

In Groep G speelde de oudere broer van Gagan, Yuvan mee, samen met Arashk. Ze begonnen beide erg sterk met 3 uit 3. Bij Arashk ging het daarna minder en hij eindigde net buiten de prijzen, terwijl Yuvan gewoon doorging en met 100% score zijn groep won.

In Groep F begon Raul erg sterk met 2 1/2 uit 3, maar het wilde daarna niet meer lukken en hij eindigde buiten de prijzen.

In Groep D begon Lars zwak. Misschien was er wat sprake van onderschatting, hij vond zelf dat hij te laag was ingedeeld en deze groep moest winnen. Wat onzorgvuldigheden kosten hem de eerste twee partijen twee maal de winst, hij hield er slechts een halfje aan over. Daarna ging het lopen en uiteindelijk eindigde hij met 4 1/2 punt (evenveel als de nummer 2) op de 3de plek.

In Groep C begon Jesse goed, maar ook bij hem ging na een paar rondes de motor haperen. Het zat in deze groep erg dicht bij elkaar na de 6 ronde stond Jesse met 2 1/2 punt onderaan, terwijl de nummer 1 4 punten had. Door een overwinning in de laatste ronde werkte hij zich omhoog, maar hij viel niet in de prijzen.

In Groep B speelde Aman een sterk toernooi. In een groep waar het dicht bij elkaar zat liet hij niet veel liggen. Na 5 rondes realiseerde hij zich dat hij met 3 1/2 punt ongedeeld eerste stond, en na winst in ronde 6 en een gratis puntje (omdat zijn tegenstander zich na 4 rondes ziek had teruggetrokken) in ronde 7 bleef hij 1ste.

In Groep A en E speelden geen leden van onze club mee. 

Op de foto zijn de broers Gagan en Yuvan te zien met hun bekers.
Het was een leuk toernooi en veel van de deelnemers kijken alweer uit naar het volgende: Grand Prix: Zwarte Veulen bij VAS op zondag 9 oktober.