SGA A Team boekt knappe overwinning op Zukertort

Jeugd

Het SGA A Team speelde 25 november met het vaste team uit tegen Zukertort in Amstelveen en wist zich met een 3-1 overwinning te herstellen van het verlies in de eerste ronde.

Jesse overrompelde op bord 2 zijn tegenstander. De Qua rating iets sterkere tegenstander leek weinig van de opening te begrijpen die Jesse wel goed beheerste, en na de opening was de partij snel voorbij. Leuk kadootje voor Jesse die op zijn verjaardag toch bereid was om te schaken.

Bij Lars ging het op bord 3 niet goed. Lars rokeerde lang waarna zijn tegenstander een aanval op de koning begon waartegen het moeilijk leek te verdedigen. Het leek er even op alsof Lars zich er nog uit wist te redden, maar het werd hem toch fataal.

Aman had het op bord 1 verrassend makkelijk tegen zijn op papier veel sterkere tegenstander. Hij won al snel op f7 een pion en verzwakte daarmee ook de stelling van zijn tegenstander. Het speelde makkelijk en Aman bleef de goede zetten zien, en de dreiging van zijn tegenstander neutraliseren. Aman had kort gerokeerd en zijn tegenstander probeerde nog wel met al zijn stukken op de koningsvleugel te concentreren, maar er was geen directe dreiging. Toen Aman een open lijn had gecreëerd op de dame vleugel en met de toren binnen dreigde te komen zag zijn tegenstander het niet meer zitten en gaf op.

Yoram gebruikte op bord 4 vrij veel tijd en had moeite om al zijn stukken in het spel te brengen. Toch wist hij zijn stelling langzamerhand te verbeteren, en uiteindelijk een pion te winnen en met een kwaliteitsoffer die hij via een penning gelijk weer terug zou winnen naar een goed eindspel af te wikkelen. De tegenstander zag de penning niet en dacht met de gepende toren Yoram triomfantelijk mat te zetten en bewoog al met zijn hand naar de klok om hem stil te zetten. Waarschijnlijk een grote tegenvaller dat niet alleen de mat niet doorging, maar ook de kwaliteit voorsprong verloren ging. Met allebei nog een toren en paard en Yoram een pionnetje meer speelde Yoram het vrij makkelijk uit.

Over 2 weken, maandag 12 december, staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen MSK A2.