Almeerders bij de Chess League

Jeugd

In de Batjanzaal in Amsterdam worden gedurende het seizoen een serie jeugdtoernooien gespeeld waar ik onterecht weinig aandacht aan heb besteed. Een speeldag va de chess league is een soort Grand Prix in het klein, gewoon een hele leuke dag om veel partijen te schaken tegen kinderen van min of meer je eigen sterkte.

Afgelopen zondag, 10 december was er een ronde van de chess league, hieronder de resultaten van onze deelnemers.

In groep 1 in speelden in ieder geval Pranay (donderdag) en Nikita (maandag) mee. Pranay voelde zich die dag niet zo lekker en moest daardoor iets vroeger naar huis gaan, heeft de laatste ronde niet kunnen spelen, maar heeft wel genoten van het toernooi. Een 8ste plek met 2 1/2 punt in deze groep is niet slecht, maar een fitte Pranay kan dat volgende keer vast overtreffen. Voor Nikita was het volgens mij het eerste toernooi. Nikita is pas kort lid, speelt wel sterk, maar hem indelen in de eerste groep was misschien toch iets te ambitieus van de organisatie. Met wat meer ervaring zal hij er thuis gaan horen, de kwaliteiten heeft ie. Nu bleef hij op de 10de plek steken met 1 1/2 punt. Er speelde ook een Rehan mee in de groep, en dat zou wellicht onze Rehan van de maandag kunnen zijn, dat moet ik nog navragen. Deze Rehan deed het met 4 punten en een 5de plek in ieder geval goed.

In groep 2 behaalde Niels (donderdag) een mooie derde plaats met 5 punten. De jongere broer van Nikita, Artem (natuurlijk ook van onze maandag jeugd), speelde hier ook mee. Hij behaalde toch nog 2 1/2 punt, wat ik erg knap vind voor iemand die nog maar zo kort lid is van een schaakvereniging.

In groep 3 en 4 deden geen jeugdleden van ons mee.