kings

Almeerders tijdens NK Rapid

Senioren

Afgelopen zaterdag werd het NK rapid gespeeld in Helmond. 9 ronden met 15 minuten pppp + 5 sec increment. Natuurlijk waren er ook weer clubgenoten van de partij.

Roger, wie anders, was de beste vertegenwoordiger van onze club met 6.5 punt en een 10de plek in het sterke deelnemersveld. 2 verliespartijen tegen GMs en een halfje tegen een FM, de andere partijen werd het volle punt gepakt.

Ashwath had met 5 punten en een 48ste plaats een heel mooi resultaat. Onder andere de winst in ronde 3 op een 2100 speler en in ronde 9 tegen een 1900 speler waren topresultaten!

Lars en Jesse eindigde met ieder 4 punten op plekken 91 en 92. Lars won van clubgenoten Jesse en Yuvan en nog van enkele op papier zwakkere tegenstanders. Zijn verliespartijen waren allemaal tegen op papier stukken sterkere tegenstanders. Jesse zal niet tevreden zijn geweest met het begin, naast het verlies tegen Lars in ronde 2 gingen ook de 1ste en 3de partij verloren. In de 4de ronden werd gewonnen van clubgenoot Gagan. In de resterende 5 partijen werd afwisselend gewonnen van zwakkere/gelijkwaardige tegenstanders en verloren van sterkere.

Hun namen zijn in het vorige stukje al genoemd, ook de broers Yuvan (113de met 3 punten) en Gagan (124ste met 2 punten) waren weer van de partij. Yuvan haalde zijn punten tegen ratingloze spelers, Gagan had een bye en won van een speler met rating 1000.

Zie https://www.nkschaken-rapid.nl/open/ voor gedetailleerde uitslagen en eindstand.