Almeerse Schakers Behalen Twee Plaatsen voor NK E

Jeugd

5 Februari werd in Muiderberg het Persoonlijk Kampioenschap voor de E jeugd van de SGA gespeeld. Naast de kampioenstitel kon tijdens dit 9 ronden tellend toernooi (met een speeltempo van 15 min + 5 sec) ook een van 5 plekken voor het Nederlands kampioenschap bemachtigd worden.

Van s.v. Almere deden Ridharth, Yuvan, Gagan, Yuxien, Benjamin, Xiao-ke, Jay en Yu Chen mee.

Voor de nog erg jonge Jay (6 jaar) was de tegenstand te sterk, al leek hij hier zelf niet zo mee te zitten. Hij kan nog een flink aantal jaar met het PK E meedoen en zal ongetwijfeld in de toekomst het beter doen.

Yu Chen deed het beter, sprokkelde gedurende de eerste helft al wat puntjes bij elkaar, maar verloor de laatste twee rondes en bleef daardoor op 3 punten steken.

Xiao-ke, de oudere zus van Jay, begon met 3 nederlagen, maar herpakte zich goed en wist mede door de laatste 2 partijen te winnen 4 punten te halen.

Ook Ridharth eindigde met 4 punten. Deze punten werden allen met wit gehaald. Toeval, of toch eens nagaan of er met zwart iets verbeterd kan worden?

Ook de nog 7 jarige Gagan eindigde met 4 punten. Gagan begon heel sterk met 3 overwinningen, maar wist daarna alleen nog van zijn broer Yuvan te winnen. Door de sterke start heeft hij wel vrijwel het hele toernooi op de hoge borden gespeeld en dus voornamelijke sterke tegenstanders getroffen.

Voor Benjamin zullen de 4.5 punt waarschijnlijk een beetje tegenvallen. Hij kan beter, wat hij wekelijks laat zien in de interne B groep waar hij 3de staat. Hij begon wel met een verdiende remise tegen de uiteindelijk no. 6, en heeft ook tijdens andere partijen laten zien dat hij kan vechten voor de punten.

Yuvan eindige op de gedeeld 4/5de plaats en heeft zich daarmee geplaatst voor het NK. Een hele mooie prestatie. 6 punten, alleen van zijn jongere broertje en de uiteindelijke no. 1 en 2 werd verloren.

Yuxien deed het nog ietsje beter, hij verloor alleen van de uiteindelijk no. 1 en 2, en wist al zijn andere partijen te winnen. 7 punten, een mooie beker voor de derde plaats, kwalificatie voor het NK, en zijn W-We van +3.16 was de hoogste van alle deelnemers, wat een mooie ratingstijging als gevolg zal hebben.